Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

Dráma na východe: Na hliadku v Strážskom zaútočil muž na vysokozdvižnom vozíku, padol aj výstrel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

STRÁŽSKE - Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa, ku ktorému došlo v piatok v Strážskom v okrese Michalovce. Na tiesňovú linku 158 oznamovateľ nahlásil, že sa mu niekto vyhráža smrťou a z obavy o svoj život sa zamkol v areáli firmy. Na policajnú hliadku, ktorá prišla skontrolovať oznámenie, sa vyrútil vysokozdvižný vozík, ktorý šoféroval oznamovateľ.

archívne video

Polícia obvinila 46-ročného muža z nedovolenej výroby a predaja drog (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, s lyžinami zdvihnutými až do výšky okien motorového vozidla takmer úmyselne narazil do služobného auta.

Policajti si privolali pomoc. Oznamovateľ sa vozil po areáli v dodávke a keď spozoroval prichádzajúcich policajtov, nasmeroval jazdu proti bráne, za ktorou policajti stáli. Auto zastavil až v tesnej blízkosti brány a policajtov chcel zastrašiť jej prerazením. "Keď muž videl, že policajná hliadka neustupuje, so zdvihnutým prostredníkom všetkým zasahujúcim policajtom celý čas vulgárne nadával, vulgárne gestikuloval a potom vošiel do interiéru budovy," uviedla hovorkyňa.

 

DRÁMA NA ZEMPLÍNE MUŽ OHROZOVAL POLICAJTOV A POTOM SA ZABARIKÁDOVAL. PADOL AJ VÝSTREL 🚔 Po tom, čo policajti prijali...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Friday, August 9, 2024

Policajti si všimli, že muž má pri sebe zbraň a vložil si ju za opasok. Následne sa otočil a vykročil oproti policajtom so zbraňou v ruke. Potom ešte vysokozdvižným vozíkom zatarasil vstup do budovy.Na miesto boli vyslaní policajti rôznych útvarov a vzhľadom na podozrenie z vysoko rizikového incidentu aj policajný vyjednávač a príslušníci pohotovostného policajného útvaru.

"Košickí kukláči s vyjednávačom už boli pripravení vykonať služobný zákrok, no muž v tom sám vyšiel z auta a v sprievode psa podišiel k jednému zo zasahujúcich policajtov. Na jeho výzvy, aby upustil od svojho konania a ľahol si na zem, nereagoval a približoval sa stále bližšie k policajtovi. Policajt preto použil varovný výstrel do vzduchu s výzvou, ktorú však muž opätovne nerešpektoval, a keďže sa aktívne bránil, za pomoci donucovacích prostriedkov ho na mieste okamžite zadržali a spacifikovali," doplnila Ivanová.

K zraneniam nedošlo a muža previezli do nemocnice. Na bezpečnosť ostatných obyvateľov policajti dohliadali aj v okolí objektu, aby nebol ohrozený život, zdravie alebo majetok iných osôb.Vo veci policajti vykonávajú ďalšie procesné úkony. "Vzhľadom na skutočnosť, že muž bol už v minulosti osemkrát súdne trestaný pre rôznu trestnú činnosť, nie je vylúčené, že po vykonaní potrebných procesných úkonov bude trestné stíhanie rozšírené aj na ďalšie skutky," uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia VýstrelStrážskeHladka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu