Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Dopravné peklo pokračuje! Na frekventovanom úseku diaľnice R1 bude čiastočná uzávera, víkendom to neskončí

Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave začala už v apríli Zobraziť galériu (4)
Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave začala už v apríli (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

NITRA - Vodičov čaká cez víkend ďalšie obmedzenie na diaľnici. Tentoraz ide o frekventovanú diaľnicu R1 pri Trnave v úseku pravého mosta smerom do Nitry, na ktorej bude čiastočná uzávera. Vodiči sa tak opäť budú musieť na cestách obrniť trpezlivosťou.

archívne video

Diaľničné obchvaty miest budú zadarmo (Zdroj: Ministerstvo dopravy)

"Polícia upozorňuje vodičov, že v sobotu (10. 8.) približne od 7.00 h hod bude zriadená čiastočná uzávierka na 3,35 km diaľnice R1 v úseku pravého mosta (ev. č. R1-003) smerom do Nitry (nad D1/križovatka Trnava)," informuje polícia s tým, že dopravné obmedzenia súvisia so stavebnými prácami, ktoré sú spojené s opravou starého mosta na križovatke R1 a D1 v Trnava.

Zobrazenie časti, ktorá podlieha stavebným úpravám
Zobraziť galériu (4)
Zobrazenie časti, ktorá podlieha stavebným úpravám  (Zdroj: Prezídium PZ)

Dodáva, že v tejto súvislosti sú túto sobotu (10. 8.) a nedeľu (11. 8.) vyhradené na prípravu a osadenie dočasného dopravného značenia, pričom samotné stavebné práce sa začnú realizovať v pondelok (12. 8.)

"Vaša trpezlivosť a ohľaduplnosť voči pracovníkom na stavbe a ostatným účastníkom cestnej premávky sú kľúčové pre zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti našich ciest. Rešpektujte dočasné obmedzenia, akceptujte a dodržujte pravidlá cestnej premávky, aby počas stavebných prác na tejto časti cestnej komunikácie nedošlo k zbytočným zdržaniam," vyzýva polícia.

Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave
Zobraziť galériu (4)
Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave  (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Práce sa budú realizovať v dvoch fázach

Počas čiastočnej uzávierky bude realizovaná II. etapa – oprava pravého mosta (smer Nitra). Ako informuje polícia, práce sa budú realizovať v 2. fázach:

1. fáza

Stavebné práce začnú so zachovaním dopravy v dvoch vnútorných jazdných pruhoch. Odbočenie z diaľnice R1 na diaľnicu D1 v smere Trnava - Trenčín bude zachované. Pripojenie z diaľnice D1 na diaľnicu R1 v smere Žilina - Nitra bude riešené na obchádzkové trasy. Celá doprava bude presmerovaná na križovatku Trnava - Modranka s vyznačením obchádzkovej trasy.

2. fáza

Stavebné práce budú prebiehať na vnútorných častiach pravého mosta (SDP). Doprava sa presmeruje na opravené vonkajšie časti pravého mosta a bude vedená v dvoch jazdných pruhoch. Odbočenie z diaľnice R1 na diaľnicu D1 v smere Trnava - Trenčín bude zachované. Pripojenie z diaľnice D1 na diaľnicu R1 v smere Žilina - Nitra bude riešené na obchádzkové trasy. Všetka doprava bude presmerovaná na križovatku Trnava - Modranka s vyznačením obchádzkovej trasy.

Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave
Zobraziť galériu (4)
Rekonštrukcia mostu križujúceho diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1 pri Trnave  (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Práce budú pokračovať v úseku mosta v pravom jazdnom páse smerom do Nitry do 30. augusta 2024, pričom o dôležitých zmenách súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky bude polícia priebežne informovať.

Viac o téme: Dopravné obmedzenieNitraTrnavaDiaľnica R1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu