Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Počas policajnej akcie v Kútoch zistili alkohol u siedmich mladistvých

Polícia zistila alkohol u mladistvých Zobraziť galériu (2)
Polícia zistila alkohol u mladistvých (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - Počas policajnej akcie v Kútoch objavili v jednom z pohostinstiev sedem mladistvých vo veku 15 až 17 rokov pod vplyvom alkoholu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

"Policajti namerali pozitívny výsledok dychovej skúšky piatim chlapcom a dvom dievčatám vo veku 15 až 17 rokov," spresnila polícia. V prípadoch budú ďalej konať obce, v ktorých majú tínedžeri trvalé bydlisko, a tiež oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

archívne video

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

Aj keď namerané hodnoty neboli podľa policajtov vysoké, upozorňujú, že podľa zákona nesmú deti a mládež do 18 rokov piť alkohol a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň sa deti do 15 rokov nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 h na miestach, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

Počas policajnej akcie v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

"Za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa. Apelujeme na rodičov, aby aj počas prázdnin venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde, s kým a ako trávia ich deti voľný čas," upozornila polícia.

Viac o téme: AlkoholMladistvíPolícia Trnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu