Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

KDH volá po úhrade odchodného expolicajtom: Ministerstvo vnútra avizuje úhradu počas tohto týždňa

KDH Zobraziť galériu (2)
KDH (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičné KDH volá po vyplatení dlžných súm viacerým bývalým policajtom. Ministerstvo vnútra (MV) SR avizuje úhradu odchodného počas tohto týždňa. Meškanie nastalo podľa ministerstva z dôvodu prechodného nedostatku prostriedkov naplánovaných na tento účel.

archívne video

KDH sa pri hlasovaní zdržalo: Táto novela bola spackaná, tvrdia (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Vyzývame ministra vnútra, aby vysporiadal nároky expolicajtov v čo najkratšom čase. Ich služba bola náročná fyzicky i psychicky. Navyše podľa dostupných informácií ministerstvo vnútra prekročilo aj zákonný limit na vyplatenie odchodného, takže ani z právneho hľadiska nie je na čo čakať," zdôraznil podpredseda KDH Viliam Karas.

KDH volá po úhrade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predseda hnutia Milan Majerský zároveň poukázal na to, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sľúbil policajným odborárom zvýšenie platov. "No všetci dobre vieme, že verejné financie čakajú najmä na dostatočné konsolidačné opatrenia," podotkol.

"Odchodné bývalým policajtom, vyplatenie ktorého meškalo z dôvodu prechodného nedostatku prostriedkov naplánovaných na tento účel, bude uhradené v priebehu tohto týždňa. O ďalších skutočnostiach bude ministerstvo vnútra informovať v najbližšom čase. Keďže finančné prostriedky už boli na tento účel vyčlenené, považujeme kritiku KDH len za trápnu snahu ako zaujať v letnom období," reagovali z tlačového odboru MV SR.

Viac o téme: ExpolicajtKDHMinisterstvo vnútraúhrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu