Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Fanúšikov AC/DC čaká v Bratislave cenový šok: Takto vyzerá NÁPOJOVÝ LÍSTOK na koncerte legendárnej kapely

Na snímke prípravy na koncert legendárnej austrálskej rockovej skupiny AC/DC Zobraziť galériu (4)
Na snímke prípravy na koncert legendárnej austrálskej rockovej skupiny AC/DC (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Už v nedeľu večer sa v Bratislave uskutoční dlho očakávaný koncert legendárnej hardrockovej skupiny AC/DC. Na koncert bolo zatiaľ predaných viac ako 90-tisíc vstupeniek, pričom veľký záujem a dopyt je aj po lístkoch na parkovanie. Okrem skvelého hudobného zážitku však návštevníkov čaká aj jeden nepríjemný šok - vyššie ceny nápojov a občerstvenia.

Podľa fotografie, ktorú Topkam poslal jeden z čitateľov, budú ceny za nápoje a občerstvenie na mieste koncertu podstatne vyššie, ako sme zvyknutí. Napríklad za pollitrovú fľašku minerálky si návštevníci v jednom z barov na koncerte zaplatia 3,90 eura, zatiaľ čo za plechovku energetického nápoja bude cena 5,90 eur. Za alkoholické nápoje nechajú fanúšikovia po 5,90 eura a pre tých, ktorí preferujú niečo slané na zakusnutie, budú k dispozícii solené chipsy (75 g) a solené tyčinky (100 g) za cenu 4,00 eur.

Nápojový lístok na koncerte AC/DC
Zobraziť galériu (4)
Nápojový lístok na koncerte AC/DC  (Zdroj: Tip čitateľa)

Na zabezpečenie bezproblémového a príjemného zážitku organizátori koncertu dôrazne odporúčajú prísť na miesto konania čo najskôr. Brány areálu budú otvorené už od 12.00 h. Fanúšikovia sa tak vyhnú hustej premávke aj meškaniu mestskej hromadnej dopravy.

Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia 

Polícia opätovne upozorňuje na dopravné obmedzenia v Bratislave pre nedeľňajší (21. 7.) koncert AC/DC v blízkosti miesta jeho konania - Starého letiska vo Vajnoroch. V tejto súvislosti pripravila schematicky znázornené príjazdové trasy pre vodičov. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

"V tejto súvislosti prinášame schematicky znázornené príjazdové trasy pre vodičov z tzv. južnej trasy (Exit 14 smer Ivanka pri Dunaji na I/61) a severnej trasy (Exit 18 smer Berrnolákovo na II/127). O prípadných aktuálnych zmenách v doprave budeme verejnosť priebežne informovať," uviedol Szeiff.

Fanúšikov AC/DC čaká v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Fanúšikov AC/DC čaká v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Kompletne uzavretý bude Vajnorský nadjazd po kruhový objazd, zvyšné trasy budú povolené len pre obyvateľov s trvalým pobytom v mestskej časti. Snahou je zamedziť prípadnému kolapsu dopravy. Pripomína to starosta Vajnôr Michal Vlček.

"Najdôležitejším odporúčaním je, aby ste sa v nedeľu popoludní snažili do Vajnôr a z Vajnôr necestovať. Dopravná situácia môže byť vzhľadom na veľký počet áut nepredvídateľná," konštatuje Vlček na webe samosprávy.  

Vstup do Vajnôr bude umožnený len miestnym obyvateľom v čase od 12.00 h do 3.00 h nasledujúceho dňa. Prejazdnosť pri kontrole urýchli nálepka, ktorú je potrebné dať si na svoje auto, v opačnom prípade sa budú musieť preukázať občianskym preukazom. Starosta v tejto súvislosti podotýka, že Policajný zbor bude pri kontrole dodržiavania obmedzení nekompromisný.

Mestská časť zároveň odporúča využívať verejnú dopravu, náhradné linky MHD zabezpečil organizátor v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava. Okrem náhradnej linky X53 bude posilnená električková linka 4, rovnako tak nočné linky. V spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko bude zabezpečená kyvadlová železničná doprava z hlavnej stanice na Železničnú stanicu Vajnory i späť, ktorá bude neskôr posilnená. Okrem toho budú vo Vajnoroch špeciálne zastavovať aj niektoré ďalšie vlaky.

Viac o téme: VajnoryAC/DCKoncertNápojový lístok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu