Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Štatút Ministerstva hospodárstva by sa mal zmeniť: Aký je dôvod?

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Nový štatút Ministerstva hospodárstva (MH) SR by mal nahradiť súčasný, platný od roku 2005, z dôvodu jeho neaktuálnosti. Návrh na zmenu rezort predložil tento týždeň do medzirezortného pripomienkového konania.

"Vzhľadom na to, že od schválenia v súčasnosti platného štatútu MH došlo k viacerým zmenám kompetenčného zákona, ako aj ďalších právnych predpisov bol vypracovaný nový návrh štatútu, ktorý na tieto zmeny reflektuje," uvádza predkladacia správa.

archívne video

Ceny energií sa domácnostiam budúci rok nezmenia, vyjde to na 1,25 miliardy eur (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky)

Taktiež by malo dôjsť k zjednodušeniu výpočtu kompetencií a úloh ministerstva. V novele tak dochádza najmä ku zmene stanovených hlavných a iných úloh MH, ktoré sú uvedené v článkoch tri a štyri. Návrh nového štatútu obsahuje základné ustanovenia, pôsobnosť MH, jeho hlavné a iné úlohy, zásady činnosti a riadenia, organizačné členenie a vzťahy ministerstva k ústredným orgánom štátnej správy a ďalším orgánom a organizáciám.

Viac o téme: ZmenaMinisterstvo hospodárstvaŠtatút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu