Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

AKTUÁLNE Poslanca SNS fyzicky napadli! V parlamente spochybňoval vinu Ruska za masaker v nemocnici

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Poslanca Národnej strany Slovenskej republiky za stranu SNS Pavla Ľuptáka včera večer fyzicky napadli. Dnešnú debatu museli kvôli tomu zrušiť. Prípadom sa zaoberá polícia. Začala trestné stíhanie.

V Humennom sa mala dnes 19.7. o 17:00 hodine konať otvorená debata v centre mesta s poslancom SNS Pavlom Ľuptákom a občanmi. Toto stretnutie však museli náhle zrušiť. "Priatelia, pred chviľou fyzicky napadli ing. Pavla Ľuptáka a z toho dôvodu je táto akcia zrušená. Bližšie informácie vám poskytnem neskôr," informoval o tom včera večer poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SNS Ivan Ševčík na sociálnej sieti.

 

Priatelia, pred chviľou fyzicky napadli ing. Pavla Ľuptáka a z toho dôvodu je táto akcia zrušená. Bližšie informácie vám poskytnem neskôr. Ďakujem za pochopenie

Posted by Generál Ing. Ivan Ševčík - poslanec NR SR za SNS on Thursday, July 18, 2024

Informáciu potvrdila aj polícia. "V okrese Turčianske Teplice došlo k fyzickému napadnutiu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. V súvislosti s uvedeným skutkom vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine začal trestné stíhanie za prečin porušovanie domovej slobody a za prečin ublíženia na zdraví," poznamenala polícia. Podozrivú osobu krátko po skutku zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V súčasnosti vykonávajú procesné úkony a bližšie informácie poskytnú až, keď to situácia dovolí.

Spochybňoval ruský útok na nemocnicu

Poslanec Pavel Ľupták sa zviditeľnil najmä tento týždeň, keď v pléne Národnej rady počas diskusie k opozičnému návrhu odsúdiť ruský útok na detskú nemocnicu v ukrajinskom Kyjeve, spochybňoval tento hanebný akt. „Aké máte informácie o tom, že takéto veci sa dejú, respektíve že tieto veci spáchala Ruská federácia?,“ nebál sa opýtať Ľupták poslancov. „Ideme hlasovať o niečom, čo jednoducho nie je overené. A to, čo napíšu naše mainstreamové médiá, tak tým neverím ani správu o počasí,“ dodal. Podľa neho existujú tri verzie toho, kto to mohol spraviť. „Pravdu sa asi dozvieme až po vojne,“ skonštatoval Ľupták. Podľa jeho slov si chce pocˇkať až na stanoviská oboch bojujúcich.

Ukrajinské úrady obviňujú Rusko z cieleného útoku na detskú nemocnicu Ochmatdyt. Útok neprežili dvaja ľudia, vrátane jedné lekára. Zranenia utrpelo 32 ľudí. Rusko útok popiera. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že nemocnicu zasiahla "protiraketa" - raketa ukrajinskej protivzdušnej obrany. Ruské ministerstvo obrany deň predtým uviedlo to isté - opäť bez uvedenia dôkazov.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uviedol, že orgány činné v trestnom konaní vykonávajú všetky procesné úkony pre náležité objasnenie napadnutia poslanca za SNS. "Generálna prokuratúra SR v danej trestnej veci vykonáva dohľad nad činnosťou dozor vykonávajúcej prokurátorky," dodal Žilinka. 

 

Viac o téme: Poslanec SNSNárodná rada Slovenskej republikyPavel Ľupták
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu