Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

SaS vyzýva Borisa Suska na zverejnenie listu od Európskej komisie: Ministerstvo tvrdí, že žiadny nedostalo

Boris Susko Zobraziť galériu (2)
Boris Susko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičná SaS vyzýva ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD), aby zverejnil list, ktorý mu podľa nej mala doručiť Európska komisia (EK). SaS tvrdí, že na verejnosť sa dostala informácia o tom, ako v ňom EK prízvukuje vláde, že posledná novela Trestného zákona je nedostatočná, z dôvodu čoho sú ohrozené eurofondy. Ministerstvo spravodlivosti (MS) tvrdí, že žiaden taký list nedostalo.

Rezort spravodlivosti zároveň potvrdil, že komunikácia medzi ním a EK kontinuálne prebieha. Ozrejmil však, že EK odmietla jeho žiadosť o zverejnenie informácií z ich komunikácie.

Podľa poslankyne Národnej rady SR Márie Kolíkovej (SaS) by sa mal novelou Trestného zákona zaoberať Ústavný súd SR. "Pri posledných zmenách neočakávam nikoho z justície, kto by sa za tieto zmeny postavil a v prípade napadnutia na Ústavnom súde si neviem predstaviť iný výsledok ako konštatovanie protiústavnosti," uviedla.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podpredseda parlamentu a predseda PS Michal Šimečka tvrdí, že vláda aktuálnou novelou Trestného zákona neváhala ohroziť eurofondy. "Pre vládu bolo natoľko dôležité vybaviť amnestiu a beztrestnosť pre jej ľudí a pre ďalších kriminálnikov, že neváhala ohroziť stámilióny pre Slovensko z európskych fondov. A ešte pritom aj klamala, keď tvrdila, že to má s Európskou komisiou vyjednané, že nebudú absolútne žiadne problémy. Už je zjavné, že sú, napriek všetkým tým opravám (...)," vyhlásil.

Viac o téme: SaSMinisterstvo spravodlivostiEurópska komisiaBoris Susko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu