Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

KDH si musí vybrať! Buď budú kolaborovať s vládou alebo si vyberú cestu svedomia

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - KDH si musí vybrať, či si na presadenie svojej agendy zvolí cestu kolaborácie s vládou Roberta Fica (Smer-SD) alebo si vyberie cestu svedomia a principiálnej politiky. Skonštatoval to predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka v reakcii na návrhy zmeny Ústavy SR, ktoré predstavilo KDH.

"KDH si musí vybrať, či si na presadenie svojej agendy zvolí cestu kolaborácie s vládou Roberta Fica, ktorá ničí právny štát, slobodu médií a slúži iba sebe a nie ľuďom, alebo si vyberie cestu svedomia a principiálnej politiky. My, samozrejme, budeme využívať naše možnosti apelovať na to druhé," uviedol v reakcii Šimečka.

archívne video

KDH sa pri hlasovaní zdržalo: Táto novela bola spackaná, tvrdia (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

PS je vždy pripravené diskutovať s partnermi v SaS a KDH o tom, ako na Slovensku brániť právny štát a demokraciu. "Ale akékoľvek snahy meniť ústavu s Robertom Ficom či Andrejom Dankom idú presne opačným smerom a principiálne ich odmietame," doplnil šéf progresívcov.

KDH v stredu (17. 7.) predstavilo vlastné priority na zmenu ústavy. Hnutie je od septembra pripravené predložiť konkrétne návrhy vyplývajúce z jeho programu a viesť diskusiu aj s politickými oponentmi. KDH chce posilniť slobodu svedomia vrátane výhrady vo svedomí, taktiež posilniť právo rodičov zabezpečiť vzdelanie a výchovu svojich detí v zhode s ich presvedčením. Okrem iného chce tiež hnutie rozšíriť Generálnu prokuratúru SR o osobitné oddelenia na boj proti terorizmu a boj proti korupcii.

Viac o téme: Robert FicoKDHProgresívne SlovenskoPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu