Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Na strednom a východnom Slovensku hrozia búrky, očakávajú sa vysoké teploty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Johannes Plenio)

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku hrozia v stredu búrky. Meteorológovia varujú tiež pred vysokými teplotami, najmä na západnom Slovensku a v južných oblastiach. Teploty môžu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Na riziko búrok upozorňuje SHMÚ v Banskobystrickom, Žilinskom, Košickom a Prešovskom kraji, ako aj v okresoch Považská Bystrica a Levice. Výstraha platí do 22.00 h. Búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodinu, nárazy vetra s rýchlosťou do 85 kilometrov za hodinu a krúpy.

Na strednom a východnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstrahy pred vysokými teplotami vydal SHMÚ s platnosťou od 12.00 do 19.00 h. Pre okresy Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky platí až druhostupňová výstraha, teploty môžu dosiahnuť 35 stupňov Celzia. Teploty do 34 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia najmä v Nitrianskom a Trnavskom kraji, ale aj v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja. Platí tam výstraha prvého stupňa.

Na strednom a východnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PočasieBúrkyShmúVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu