Nedeľa15. september 2024, meniny má Jolana, zajtra Ľudmila

Nové skutočnosti v prípade nehody v Tomášove: Polícia začala trestné stíhanie, prezradila viac o prípade

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, reprofoto TV Joj)

TOMÁŠOV – Pri úteku pred políciou doslova letel ako o život a spôsobil vážnu dopravnú nehodu, ktorá si iba zázrakom nevyžiadala žiadne ľudské životy. V aute unikajúceho šoféra našli policajti neznámu kryštalickú látku. Vodič ani nemal platný vodičský preukaz. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje. Začaté bolo trestné stíhanie.

Nové skutočnosti v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

K brutálnej nehode došlo v nedeľu ráno. Hliadka bratislavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky chcela krátko po 9. hodine zastaviť a podrobiť kontrole vodiča vozidla Volkswagen Golf, ktoré spozorovala na ulici Pri trati v mestskej časti Podunajské Biskupice. Ten však namiesto zastavenie ešte viac dupol na plyn. Pred hliadkou unikal z Bratislavy do Trnavského kraja.

Nové skutočnosti v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Opakované výzvy hliadky PZ k zastaveniu vodič ignoroval, a pokračoval vo vysokej rýchlosti v úniku, pričom ohrozoval svojou riskantnou jazdou ostatných účastníkov cestnej premávky. V obci Tomášov vodič spôsobil dopravnú nehodu – zrážku s dvomi motorovými vozidlami, v dôsledku ktorej poškodil ďalšie dve odstavené motorové vozidlá,“ uviedla polícia. Niekoľko ľudí sa pri nehode zranilo. 49-ročného vodiča z unikajúceho auta odviezol s vážnymi zraneniami vrtuľník. V aute bolo následne nájdených viacero vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Policajti zároveň na mieste zistili, že vodič viedol motorové vozidlo v čase zadržania vodičského oprávnenia.

Nové skutočnosti v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vec si prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Polícia dnes informovala, že po vykonaní potrebných úkonov bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia, nakoľko konaním konkrétnej osoby došlo k vydaniu minimálne siedmich ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, alebo cudzieho majetku do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu. Zároveň boli týmto osobám spôsobené viaceré zranenia rôzneho rozsahu, ako aj spôsobená majetková škoda. „Súčasne bolo zo strany vyšetrovateľa začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi, nakoľko po dopravnej nehode boli vo vozidle zn. Volkswagen nájdené priesvitné plastové vrecká s obsahom neznámej kryštalickej látky,“ dodala polícia. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje.

 

VÍKENDOVÝ INCIDENT V TOMÁŠOVE : NOVÉ INFORMÁCIE ℹ️ O úteku 49-ročného vodiča motorového vozidla zn. Volkswagen pred...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, July 16, 2024
Viac o téme: NehodaZrážkaKrižovatkaPolícia Tomášov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu