Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Na Slovensku bude dnes poriadne horúco: Teploty vystúpia až na 36 stupňov Celzia, meteorológovia vydali výstrahy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa môžu v utorok vyskytnúť vysoké teploty aj búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Aktualizované 11:05 V niektorých okresoch zvýšili výstrahu pred búrkami na druhý stupeň.

V niektorých okresoch zvýšili meteorológovia výstrahu pred búrkami na druhý stupeň z troch. Výstrahy platia od 11.00 h, respektíve 12.00 h do polnoci. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Na Slovensku bude dnes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha druhého stupňa platí pre takmer celý Banskobystrický kraj, okresy Gelnica, Košice mesto, Košice-okolie, Rožňava, Spišská Nová Ves, Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín. "Je malá pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút s nárazmi vetra 70 až 110 kilometrov za hodinu a s krúpami," priblížili meteorológovia.

Vydali tiež výstrahu prvého stupňa pre zvyšné okresy Banskobystrického, Košického, Žilinského a Prešovského kraja a tiež pre takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj. Platia tiež výstrahy pred vysokými teplotami od 12.00 do 19.00 h.

archívne video

Búrka na trenčianskom letisku (Zdroj: Tip čitateľa)

Teploty okolo 35 až 36 stupňov môžu byť v utorok v okrese Senec, Michalove, Sobrance, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Meteorológovia pre tieto oblasti vydali výstrahu druhého stupňa. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornili.

Na Slovensku bude dnes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami vydalo SHMÚ pre takmer celý Banskobystrický kraj, ostatné okresy Trnavského, Nitrianskeho a Bratislavského kraja, okresy Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Bardejov, Humenné, Medzilaborce, Prešov, Snina, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou.

Na Slovensku bude dnes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ upozorňuje na možné búrky pre celý Košický, Prešovský, Banskobystrický a Žilinský kraj a takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj. Platí pre nich výstraha prvého stupňa.

Viac o téme: PočasieBúrkySHMÚVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu