Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Podvodníci znova úradajú! Seniorku z Bratislavy obral o 15-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Podvodník obral 86-ročnú seniorku z Bratislavy o finančnú hotovosť vo výške 15.000 eur. Pôvodne od nej telefonicky pod falošnou identitou žiadal 25.000 eur. Toľko však seniorka v hotovosti nemala, podvodník preto súhlasil s nižšou sumou, ktorú mu ponúkla. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Podvodník dôverčivú seniorku inštruoval, aby peniaze vložila do igelitovej tašky a odovzdala ich jeho známemu. To aj spravila, v zmysle inštrukcií igelitku vyhodila z balkónových dverí na medziposchodí chodby obytného domu. Igelitku zobral neznámy muž a z miesta odišiel," vysvetlila polícia.

archívne video

Neznámy páchateľ násilím prekonal uzamknuté dvere hotelovej izby a kradol (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Opätovne ľuďom pripomína, aby si vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. "V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o vás a vašich blízkych podrobné informácie. Zároveň vás žiadame, aby ste informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov," apeluje polícia.

 

PODVODNÍCI ÚRADUJÚ AJ V LETE SENIORKA VYHODILA Z OKNA 15.000 EUR 👉Včera (11.07.2024) krátko po 10.00h kontaktoval...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, July 12, 2024
Viac o téme: PodvodPodvodníkHotovosťPolícia SeniorkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu