Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Obrovský zvrat! V prípade únosu študentky Sone nastal posun: Prihlásila sa nová svedkyňa

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook )

BRATISLAVA - Slovenskom minulý rok otriasol prípad mladej študentky, ktorú uniesol záchranár Ivan P.. Ten sa v súčasnosti nachádza vo vyšetrovacej väzbe. V prípade nastal obrovský posun. Prihlásila sa nová svedkyňa so zásadnými informáciami.

Všetko sa odohralo minulý rok v septembri. Záchranár Ivan P. v nedeľu 10. septembra 2023 ráno uniesol len 22-ročnú Soňu, ktorá sa chystala na divadelné predstavenie v Slovenskom národnom divadle. Obvinený jej mal vpichnúť na Vilovej ulici pred vchodom do obytného domu číslo 21 neznámu látku s obsahom benzodiazepínu. 

archívne video

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kvôli tomu jej privodil intoxikovaný a omámený stav,. Následne ju odniesol na rukách do svojho osobného motorového vozidla a odišiel na neznáme miesto. Soňu tam držal približne 25 hodín. V pondelok ráno ju polícia našli ležať pred nemocnicou na Antolskej v Petržalke. Podľa spisu ju mal Ivan P. nadrogovanú zneužívať.

Zvrat v prípade

Ivana P. z vyšetrovacej väzby presunuli do ústavnej liečby, kvôli pochybnostiam o jeho nepríčetnosti. Práve kvôli tomu sa rozhodla prehovoriť nová svedkyňa, ktorá Ivana P. spoznala na medializovaných fotografiách. Podľa portálu Aktuality.sk svedkyňa s Ivanom hovorila v čase, keď mal po únose 22-ročnú Soňu vo svojej moci. 

Presné detaily však pre ochranu svedkyne portál neuvádza, avšak podľa neho bol záchranár v čase skutku príčetný. Dokonca uviedla aj presný čas, avšak portál pre jej ochranu tento údaj nezverejnil. Nová svedkyňa už kontaktovala aj právneho zástupcu Sone, Ondreja Urbana a je pripravená svedčiť pred súdom hoci má mierne obavy. Svedkyňa políciu kontaktovala už na začiatku vyšetrovania a stručne stretnutie opísala, avšak ju ešte riadne nevypočuli.

„Napriek strachu som nabrala odvahu a rada by som pomohla svojou výpoveďou. Robím to pre Soňu a ďalšie ženy, ktoré verím, že ochránim, aby už nikoho ďalšieho P. neohrozil,“ napísala v čestnom vyhlásení, ktoré má portál k dispozícii.

Viac o téme: ZáchranárSoňaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu