Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

AKTUÁLNE Búrky na Slovensku už udreli v plnej sile! VIDEO zaplavených ciest: Hrozia povodne

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/M.Š, K.B)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahli búrky a silné lejaky. Na niektorých miestach dokonca úplne zaplavilo cesty a vodiči vidia len na pár metrov. Hrozia aj povodne.

Sever Slovenska dnes poobede zasiahli mohutné stacionárne búrky a silné lejaky. Situácia je obzvlášť zlá na Liptove a Orave, kde sú úplne zaplavené cesty. Dokonca Slovenský hydrometeorologický ústav vydal prvý stupeň výstrahy pred povodňami. Cesta medzi Likavkou a Brestovou je úplne pod vodou a vodiči vyzývajú na opatrnosť. Na ceste sú dokonca popadané konáre.

Silná búrka zasiahla aj Jasenovú.

Búrky neustále pribúdajú a zasiahli už aj Poltár a okolie, Demänovskú Dolinu a okolie, Handlovú a okolie, Turčianske Teplice a okolie, Veľkú Fatru, Lubochňu a okolie, Terchovú a okolie, Zákamenné a okolie, Oravskú Polhoru a okolie a Ždiar a okolie. Podľa portálu Severe Weather Slovakia sa môžu vyskytnúť aj krúpy. Na ceste od Banskej Bystrice do obce Uľanka vodiči nevidia na meter. Oblasť zasiahol silný dážď.

 

🕒13:45/11.7.2024 ⛈️Búrky nám neustále pribúdaju na Strednom Slovensku a konkrétne máme búrky: ⛈️Poltár a...

Posted by Severe Weather Slovakia o.z. on Thursday, July 11, 2024

Búrky budú pokračovať až do večera. Prvý stupeň výstrah platí v celom Banskobystrickom a Žilinskom kraji, tiež vo väčšine Trenčianskeho. Prvostupňová výstraha je vydaná aj pre okresy Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Levice, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa.

AKTUÁLNE Búrky na Slovensku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Prvý stupeň výstrahy pred povodňami je na Orave v okrese Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín. Povodne hrozia aj v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši. Druhý stupeň povodňovej aktivity platí v Prievidzi.

AKTUÁLNE Búrky na Slovensku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Vysoké teploty

Na niektorých miestach Slovenský hydrometeorologický ústav zasa varuje pred teplotami. Prvostupňová výstraha je vydaná od 13.00 h vo väčšine Prešovského a Bratislavského kraja, ako aj v okresoch Banská Štiavnica, Detva, Poltár, Zvolen, Žarnovica, Gelnica, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Šaľa, Galanta, Hlohovec, Piešťany a Trnava. Tu môže maximálna teplota vzduchu dosiahnuť až 34 stupňov Celzia. Výstrahy pred teplom platia do 18.00 h.

Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami platí od 13.00 h vo väčšine Košického kraja a v okresoch Krupina, Lučenec, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky a Dunajská Streda. Rovnako v okresoch Humenné a Vranov nad Topľou. Teploty sa tu môžu vyšplhať na 35 až 37 stupňov Celzia. 

AKTUÁLNE Búrky na Slovensku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: ZáplavyPovodnePočasieBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu