Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Detská ambulantná pohotovosť pre Košice aj okolie bude na Toryskej ulici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Ambulantnú pohotovostnú službu (APS) pre deti a dorast pre spádové územie okresov Košice a Košice - okolie bude poskytovať poliklinika na Toryskej ulici v Košiciach. V súvislosti s redukciou siete detských ambulantných pohotovostí od 2. júla o tom informoval Košický samosprávny kraj (KSK). Potvrdilo to aj Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Rezort zdravotníctva určil, že pevným bodom na prevádzkovanie ambulancie APS pre okresy Košice I až IV aj okres Košice - okolie je mesto Košice, teda stanovený bol jeden pevný bod. "Na základe výsledku výberového konania vydalo ministerstvo povolenie na prevádzkovanie ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast obchodnej spoločnosti Poliklinika Terasa s.r.o. so sídlom na Toryskej ulici," uviedlo komunikačno-marketingové oddelenie Úradu KSK.

archívne video

Brífing ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej na tému Ambulantná pohotovostná služba (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V minulosti boli pre Košice a Košice - okolie určené dva pevné body APS pre deti a dorast. Zdravotnú starostlivosť zabezpečovali ambulancie na poliklinike na Toryskej ulici a na poliklinike Sever. MZ SR potvrdilo, že poskytovateľ APS na poliklinike Sever na Komenského 37 v Košiciach mal povolenie účinné len do 1. júla tohto roka. K redukcii siete detských ambulantných pohotovostí rezort zdravotníctva pristúpil v záujme stabilizácie pediatrickej ambulantnej starostlivosti. Od júla sa tiež skrátili ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti, a to z 22.00 na 20.00 h.

Viac o téme: DetskáKošiceAmbulantná pohotovosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu