Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

NAJLACNEJŠIA dovolenková destinácia! TU vás to vyjde najvýhodnejšie... Chorvátsko ani Turecko to nie sú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Chcete ísť na dovolenku ale máte obmedzený rozpočet? Nič nemusí byť stratené a na vysnenú dovolenku stále môžete ísť. Štatistický úrad v Nemecku zverejnil štúdiu, podľa ktorej je najlacnejšou destináciou v Európe Bulharsko. Za ním nasleduje Albánsko a Turecko, kam Slováci s obľubou cestujú. Naopak, najdrahšou destináciou je Švajčiarsko.

archívne video

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

Dovolenku plánuje v tomto roku realizovať viac ako 80 % opýtaných Slovákov, z toho v zahraničí má záujem stráviť voľné chvíle 38 % ľudí. Uviedol to v analýze Tomáš Boháček, analytik 365.bank. Ak ste nerozhodní alebo neviete, kam sa vybrať na dovolenku, ak máte obmedzený rozpočet, prinášame vám niekoľko tipov.

Nemecký Štatistický úrad zverejnil štúdiu, ktorá opisuje, kde vychádza dovolenka najvýhodnejšie. Okrem iného poukázal na to, že cenová hladina v Taliansku bola v apríli 2024 najvyššia spomedzi vybraných dovolenkových destinácií na juhu a juhovýchode Európy.

NAJLACNEJŠIA dovolenková destinácia! TU
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Najlacnejšia dovolenka je v Bulharsku

Štúdia sa sústredila na porovnanie cenovej hladiny za reštauračné a hotelové služby. Na základe nich vyplýva, že najlacnejšie dovolenka vyjde v Bulharsko. Za ním nasleduje Albánsko, ktoré tiež láka turistov nedotknutou prírodou a krásnymi plážami. Na treťom mieste skončilo Turecko, ktoré aktuálne zažíva nával turistou, s čím súvisia aj komplikácie.

Starobylé mesto Nesebar v Bulharsku
Zobraziť galériu (3)
Starobylé mesto Nesebar v Bulharsku  (Zdroj: Getty Images)

Slovákmi obľúbené Chorvátsko sa umiestnilo až na 11. mieste, za ním stojí vyhľadávané Taliansko. Španielsko sa umiestnilo výhodnejšie, uzatvára prvú šestku. Naopak, najdrahšie dovolenky sú vo Švajčiarsku, za ktorým nasledujú Island a krajiny Škandinávie. Slovensko do štúdie zahrnuté nebolo.

Viac o téme: DovolenkaŠtúdiaLacná dovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu