Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

AKTUÁLNE Posun v prípade útoku na Roberta Fica: Strelec bude stíhaný pre teroristický útok!

(Zdroj: Profimedia, Reprofoto/Tip čitateľa)

BRATISLAVA - V trestnej veci pokusu o atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), v ktorej je obvinený Juraj Cintula, došlo k zmene právnej kvalifikácie. Obvinený bude po novom stíhaný pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Na sociálnej sieti na to upozornil Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Generálna prokuratúra poukázala na to, že obvinený, ktorého pôvodne stíhali pre pokus obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, bol vo štvrtok na zmenu právnej kvalifikácie upozornený. "Na základe obstaraných dôkazov bude stíhaný skutok ďalej právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku podľa § 419 ods. 1 písm. a), ods. 2 písm. b) Trestného zákona s poukazom na § 139 ods. 1 písm. h) Trestného zákona," priblížila Drobová.

Predsedu vlády Roberta Fica postrelili 15. mája v Handlovej počas výjazdového rokovania vlády. Strelcom bol 71-ročný dôchodca Juraj Cintula. Premiér utrpel štyri strelné poranenia, dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredného a jedno veľmi ťažkého. To sa týkalo zásahu do oblasti brucha. Fico mal mať na piatich miestach prestrelené tenké črevo. Po celý čas mal byť však pri vedomí a komunikovať. Krátko po streľbe absolvoval v Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici niekoľkohodinovú operáciu a nasledujúce dni bol jeho stav stabilizovaný, ale vážny. Postupne sa však začal zlepšovať. 

Viac o téme: Robert FicoMaroš ŽilinkaPokus o atentát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu