Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Ambulantná pohotovosť v Trenčíne nefunguje: Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výberové konanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Ambulantná pohotovosť pre dospelých v Trenčíne v súčasnosti nefunguje. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) vysvetlilo, že uchádzačovi o prevádzkovanie od 2. júla nebolo možné vydať povolenie, pretože neuhradil potrebný poplatok. Deklarovalo, že situáciu rieši. Prevádzkovateľa hľadá, vyhlásilo výberové konanie.

"V čase, keď sa vyhlasovalo druhé kolo výberového konania na 27 bodov ambulantných pohotovostných služieb (APS) bolo v procese vydávanie povolenia pre úspešného uchádzača na pevný bod APS Trenčín. Tento uchádzač však neuhradil správny poplatok a tak mu nebolo možné vydať povolenie na prevádzkovanie APS od 2. júla na najbližších šesť rokov a konanie bolo zastavené," uviedli z komunikačného oddelenia rezortu. Spoločnosť RZP Trenčín, ktorá dosiaľ ambulantnú pohotovosť prevádzkovala, reagovala, že rezort konanie o vydanie povolenia zastavil neuvážene. "Ministerstvo neurčilo žiadnu lehotu na úhradu poplatku, zároveň sme poslali list ministerke zdravotníctva, na ktorý doteraz nereagovala," uviedla spoločnosť v stanovisku, ktoré poskytol jej hovorca Andrej Luprich.

Poukázala na to, že rezortu ponúkla niekoľko riešení, aby mohla ambulantná pohotovosť pokračovať. "Zostali však bez reakcie," dodala. Trenčianska nemocnica v súvislosti so zatvorením pohotovosti vydala usmernenie pre prichádzajúcich pacientov. Zdravotníci budú v určitých časoch počas dňa realizovať prvý kontakt s pacientmi a na základe ich prvotných príznakov ich budú smerovať do príslušnej ambulancie. Nemocnica zároveň na ľudí apeluje, aby zvážili dôvody návštevy jej ambulancií. "Vyšetríme Vás, avšak v zmysle posúdenia urgentnosti prichádzajúcich stavov budete musieť čakať," uviedla na sociálnej sieti. Ľudia by podľa nej mali zvážiť aj návštevu okolitých ambulantných pohotovostí. Rezort zdravotníctva uviedol, že vzniknutou situáciou sa intenzívne zaoberá. Vyhlásil výberové konanie na prevádzkovanie ambulantnej pohotovosti. Záujemcovia sa doň môžu prihlásiť do do 3. septembra.

Viac o téme: TrenčínMinisterstvo zdravotníctvaAmbulantná pohotovosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu