Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Výstavba chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 sa začne budúci rok, uviedla Jurinová

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ŽILINA - Do konca roka 2025 sa začne výstavba na všetkých troch chýbajúcich úsekoch kysuckej časti diaľnice D3. Po utorkovom rokovaní pracovnej skupiny k dostavbe diaľnice D3 na pôde Ministerstva dopravy SR o tom na sociálnej sieti informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová.

"Úseky Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto a Kysucké Nové Mesto - Oščadnica sa začnú stavať naraz s plánovaným začiatkom v septembri 2025 a ukončením v marci 2029. Výstavba úseku Oščadnica - Čadca, Bukov s druhou tunelovou rúrou v tuneli Horelica sa začne už v marci 2025 s plánovaným ukončením v októbri 2029," uviedla Jurinová na základe informácií predstaviteľov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

archívne video

Dopravná nehoda na zjazde D3 medzi Žilinou a Strážovom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Doplnila, že všetky tri úseky predstavujú kľúčovú stavbu, ktorej dokončenie dá silný impulz ďalšiemu rozvoju celého kraja. "Stavba bude prebiehať v husto obývanom území, a preto bude dôležitá spolupráca ministerstva dopravy, NDS, ŽSK a dotknutých obcí a miest pri udržaní čo najlepšej mobility v území počas výstavby," dodala predsedníčka ŽSK s tým, že pre zabezpečenie spolupráce bude vytvorená skupina pre koordináciu výstavby na všetkých rozostavaných úsekoch D3.

Výstavba chýbajúcich úsekov kysuckej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Erika Jurinová)

Koncom mája vyhlásila NDS verejné obstarávanie na úsek Oščadnica - Čadca, Bukov, II. profil s predpokladanou hodnotou zákazky 306 miliónov eur. V blízkom čase budú vyhlásené aj zvyšné dve verejné obstarávania na úseky Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto a Kysucké Nové Mesto - Oščadnica.

Viac o téme: DostavbaNDSD3ŽilinaErika JurinováŽSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu