Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Enviropolícia obvinila 64-ročného Chynoranca: Choval psy v zlých podmienkach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHYNORANY - Vyšetrovateľ enviropolície obvinil 64-ročného muža z Chynorian v okrese Partizánske pre podozrenie z prečinu týrania zvierat. Choval kokeršpaniele v zlých podmienkach, čím im spôsoboval utrpenie. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Obvinený do apríla tohto roka v Chynoranoch na záhrade v klietke choval šesť sučiek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat psíkov plemena anglický kokeršpaniel v klietke v kufri auta. "Psy boli dlhodobo chované v nevhodných podmienkach, pričom v dôsledku stiesnených podmienok boli značne zanedbané, špinavé od vlastných výkalov, dehydrované, podvyživené a začervené. Mali poruchy správania, jedli svoje vlastné výkaly, pili moč a neboli socializované," priblížil Hájek.

 

PSY SA V KLIETKE DLHODOBO TRÁPILI, HLADOVALI A JEDLI VLASTNÉ VÝKALY: ENVIROPOLÍCIA OBVINILA ICH "CHOVATEĽA"...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, July 2, 2024

Muž týmto podľa neho konal v rozpore s ustanoveniami zákona o veterinárnej starostlivosti a svojím konaním spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť v miere, keď jeho konanie mohlo byť kvalifikované ako trestný čin. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až päť rokov," dodal.

Viac o téme: PsyChynoranyEnviropolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu