Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

FOTO Apokalypsa v Nových Zámkoch: Mimoriadna situácia v nemocnici! Rušia sa operácie, ambulancie zatvorili

Nemocnica v Nových Zámkoch zostala po búrkach zaplavená Zobraziť galériu (2)
Nemocnica v Nových Zámkoch zostala po búrkach zaplavená (Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor Nitra, TASRHenrich Mišovič)

NOVÉ ZÁMKY - Počasie včera na Slovensku udrelo v plnej sile. Najviac zasiahlo Nitriansky samosprávny kraj, ktorý ostal pod vodou. Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky dokonca musela pre mimoriadnu situáciu zrušiť operácie a zatvoriť ambulancie. Pacientov posielajú domov.

Mimoriadne opatrenia si vyžiadalo zatopenie nemocnice prívalovým dažďom, ktorý zasiahol mesto v stredu (26. 6.) podvečer, informovalo vedenie nemocnice. Nemocnica vrátane ambulancií je zatvorená, platí zákaz návštev. Ruší sa operatíva. Pacienti, ktorí môžu byť bezpečne prepustení, budú poslaní do domácej liečby, potvrdila nemocnica. Opatrenia platia až do odvolania.

 

🔴 UZAVRETÁ NEMOCNICA 🔴 Z dôvodu mimoriadnej situácie zatopenia nemocnice prívalovým dažďom, prijímame nasledovné...

Posted by Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky on Wednesday, June 26, 2024

Galéria: Mimoriadna situácia v nemocnici v Nových Zámkoch

Nitriansky hasiči sú v plnom nasadení a snažia sa z nemocnice odčerpať vodu. "Zatopené vzťahové šachty, strojovne, suterén a technické miestnosti pod nemocnicou. Zlyhávali elektrické rozvodne na chod nemocnice. Výťahy odstavené. Nemocnica v núdzovom režime," poznamenali hasiči.

Pacientov prepúšťajú do domácej liečby

S nemocnicou intenzívne komunikuje aj Ministerka zdravotníctva Slovenskej republiky Zuzana Dolinková. „Chcem sa v tejto chvíli poďakovať všetkým záchranným zložkám za maximálne nasadenie pri odstraňovaní následkov vyčíňania prírodných živlov,“ uviedla.

Podľa ministerstva pacientov aktuálne prepúšťajú do domáceho liečenie. Nové Zámky zasiahli historicky najvýdatnejšie zrážky, došlo k zatopeniu viacerých častí. Krízový štáb zasadal vo večerných a aj ranných hodinách, aby prijal potrebné opatrenia a rozhodol o ďalšom postupe.

 

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková intenzívne od včerajších večerných hodín komunikuje s vedením Fakultná...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Thursday, June 27, 2024
Viac o téme: NemocnicaMimoriadna situáciaOperácieNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu