Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

AKTUÁLNE Hasiči od večera neustále zasahujú pri masívnom požiari v Bratislave! Horí nelegálna skládka

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach je lokalizovaný. Hasiči sú stále na mieste udalosti a naďalej pracujú na jeho likvidácii. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

Príslušníci hasičského zboru aktuálne zasahujú pri rozsiahlom požiari nelegálnej skládky v Podunajských Biskupiciach. Podľa našich informácií plamene zasiahli nelegálnu skládku, ktorá sa nachádza v areáli firmy, ktorá obchodovala s odpadom. Išlo o spoločnosť Vassal EKO. 

aktuálne video

V Podunajských Biskupiciach horí nelegálna skládka (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Informáciu pre topky.sk potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru Štefan Koči. "Požiar porastu a odpadu bol ohlásený na Lieskovskej ceste v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice krátko po 18.00 hod. Hasiči naďalej vykonávajú hasebné práce, na mieste je aj zisťovateľ príčiny vzniku požiarov. Na mieste zasahuje 28 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so 7 kusmi hasičskej techniky a 18 členov DHZO Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave a Rovinka so 6 kusmi hasičskej techniky," poznamenal.

V okolí Bratislavy je vidno obrovský dym (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Starosta bratislavskej mestskej časti Martin Kuruc včera večer odporúčal ľuďom, aby nevychádzali z obydlí. "Na základe informácie z koordinačného strediska Okresného úradu, vás chcem požiadať, aby ste neotvárali okná na bytoch, domoch a pokiaľ je to možné, tak aj nevychádzali von zo svojich obydlí," poznamenal. Mestská časť Podunajské Biskupice v noci na utorok na sociálnej sieti informovala, že monitoring ovzdušia, ktorý prebieha počas hasenia požiaru skládky, vykazuje priaznivé hodnoty. Starosta Podunajských Biskupíc hasičom kúpil jedlo.

AKTUÁLNE Hasiči od večera
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: PožiarBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu