Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Brutálna tragédia! Františka († 38) pochovala zaživa zemina: Čo sa v osudný deň stalo?

(Zdroj: TASR/Roman Hanc, FB)

MOLDAVA NAD BODVOU - Bežný deň v práci sa v priebehu pár minút zmenil na boj o holý život. Františka spolu s jeho kolegov počas montovania rúr vo výkopovej jame zaživa pochovala zemina. Muž sa pod množstvom hliny udusil.

František († 38) spolu so svojimi kolegami v piatok 21.6. 2024 pracovali na stavbe kanalizácie pri ceste I/16 v smere z Moldavy nad Bodvou na Rožňavu. Počas toho ako sa spoločne s jeho kolegom pokúšali namontovať rúru vo výkopovej jame ich náhle zavalila zemina. Na pomoc im okamžite prišli kolegovia, ktorí zavolali pomoc. 

archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Jedného z nich sa podľa veliteľa zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou Richarda Vojakoviča podarilo zachrániť do pár počiatočných minút. Ako informoval portál noviny JOJ muža vyhrabali a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice. Pátranie však ani zďaleka neskončilo. 

Druhého z kolegov Františka († 38) sa podarilo nájsť neskôr. Podľa informácií Nového Času bol František zasypaný až 5 metrov pod hladinou. Dvojica mala údajne pracovať vo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti. František, ktorý obrovské nešťastie neprežil, žil v obci Jasov v okrese Košice-okolie.  

„Pochádzal z obce Janík, k nám sa presťahoval. Žil tu zhruba 14 rokov. Kúpil si tu, vtedy s manželkou, s ktorou sa neskôr rozviedli, malý dom. Pracoval pre Východoslovenské vodárne. Bol dobrý kamarát, slušný a pracovitý človek, ktorý vždy pomohol, no ťažko niesol rozvod. Dal sa však dokopy a vravel, že má za sebou to najhoršie. Chcel začať nový život,” prezradil pre portál starosta obce Marián Dzurik. 

To, čo sa presne v osudný deň stalo, je nateraz predmetom vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti začala trestné oznámenie pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom usmrtenia. 

Viac o téme: NehodaFrantišekMoldava nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu