Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Cestovné poistenie môže pokryť i storno cesty, technickú pomoc či rizikový šport

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Cestovné poistenie môže pomôcť zachrániť dovolenku aj pri nečakaných udalostiach. V cestovnom poistení možno pokryť nielen liečebné náklady či hospitalizáciu, ale aj náklady na storno cesty či zabezpečiť si asistenčné služby alebo technickú pomoc v zahraničí. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Wüstenrot Zuzana Zúbeková.

Základné balíky cestovného poistenia zvyčajne pokrývajú náklady na lekársku starostlivosť, hospitalizáciu či lieky v prípade ochorenia. "Nemenej dôležitou súčasťou cestovného poistenia je aj poistenie zodpovednosti za škodu, ktoré chráni poistených v prípade, ak by spôsobili škodu iným dovolenkárom, prípadne ubytovaciemu zariadeniu. Poisťovňa v takomto prípade poskytne poškodenému náhradu škody na zdraví aj majetku," uviedol riaditeľ úseku vývoja produktov poisťovne Wüstenrot Patrik Klimko. Pripoistiť odporučil aj batožinu či doklady v prípade ich strany, poškodenia či krádeže.

archívne video

Sociálna poisťovňa predstavila 6 nových funkcionalít v elektronickom účte poistenca (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

S nečakaným zrušením pobytu ešte pred vycestovaním môže pomôcť poistenie storna cesty. Kryje totiž náklady spojené so zrušením cesty ešte pred jej začiatkom. Odporúča sa uzavrieť ho hneď po zakúpení dovolenky či po kúpe leteniek. "Poistenie storna si môžete uplatniť v prípade, ak tesne pred odchodom na dovolenku utrpíte úraz, ochoriete, ale taktiež ak dôjde k poškodeniu vášho bytu alebo rodinného domu následkom živelnej udalosti. V takomto prípade vám môže poisťovňa preplatiť vzniknuté náklady pri zrušení cesty," poradil Klimko.

Pripoistenie rizikových športov

Poisťovňa dovolenkárom, ktorí plánujú skúšať aj adrenalínové zážitky a športy, pripomína, že treba myslieť aj na pripoistenie rizikových športov. Bez správneho poistenia totiž môžu byť v prípade nehody či úrazu pri rizikovom športe náklady na lekárske ošetrenie alebo záchrannú akciu vysoké.

Súčasťou cestovného poistenia bývajú aj asistenčné služby, ktoré sú dovolenkárom k dispozícii nepretržite. Pri vlastnej doprave na dovolenku poisťovňa odporučila dohodnúť si aj poistenie technickej pomoci v zahraničí.

Pozor si však treba dávať na riziko úrazu či zdravotných komplikácii pod vplyvom alkoholu. Poisťovňa upozornila, že práve užitie alkoholu patrí k najčastejším výlukám z poistenia a v takom prípade môže poisťovňa odmietnuť poistné vyplatiť.

Viac o téme: PomocStornoDovolenkyCestovné poistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu