Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Poslanci rokujú na schôdzi už tretí týždeň: Pokračovať budú od utorka

NR SR
NR SR (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po víkende vrátia do lavíc v utorok (25. 6.). Pokračovať budú v 15. schôdzi, ktorá trvá už tretí týždeň. V utorok ani v stredu (26. 6.) poslanci nebudú hlasovať, najbližšie hlasovanie o prerokovaných bodoch ich čaká vo štvrtok (27. 6.). Vtedy by mali aj definitívne odhlasovať lex atentát, teda zákon o niektorých opatreniach na zlepšenie bezpečnostnej situácie.

Poslanci by mali podľa programu zverejneného na webe NR SR v utorok ráno rokovať o novele zákona o finančných nástrojoch financovaných z európskych štrukturálnych a investičných fondov. Na programe majú aj návrh na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o pozemkových úpravách a samotnú novelu a aj novelu zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy. Čaká ich aj novela zákona o mediálnych službách, o ktorej rokujú v skrátenom legislatívnom konaní.

archívne video

Zákon o STVR má posilniť verejnoprávny charakter inštitúcie, tvrdí Martina Šimkovičová (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Na programe schôdze je aj vetovaný zákon o ochrane prírody a krajiny, ktorý ešte prezidentka Zuzana Čaputová vrátila parlamentu na opätovné prerokovanie. Zákon rieši zjednodušenie postupu pri výrube drevín. O návrhu majú poslanci rokovať v stredu. Následne by mali prejsť k druhému čítaniu o novele zákona o krajinnom plánovaní.

Poslanci by mali vo štvrtok od 17.00 h pristúpiť k opakovanej voľbe kandidátov na sudcu Ústavného súdu SR, keďže v predchádzajúcom týždni sa parlamentu nepodarilo zvoliť ani jedného kandidáta. NR SR má zvoliť dvoch kandidátov, z ktorých jedného vymenuje prezident SR. Parlament by mal takisto zvoliť predsedu Úradu na ochranu osobných údajov a prebrať výročné správy viacerých štátnych organizácií.

Viac o téme: Rokovanie PoslanciNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu