Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Vláda je rozhodnutá vystavať nový ústav v Rimavskej Sobote, informoval minister spravodlivosti

(Zdroj: TASR/Ján Krošlák )

BRATISLAVA - Vláda SR je rozhodnutá vystavať nový ústav na výkon trestu odňatia slobody a výkon väzby v Rimavskej Sobote. Pre tento účel prijala uznesenie na aktualizáciu štúdie uskutočniteľnosti projektu Výstavby väzenského zariadenia Rimavská Sobota - Sabová. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) o tom informoval na stredajšej tlačovej besede po výjazdovom rokovaní vlády. Nevylúčil, že nový ústav by mohol slúžiť aj na iné účely, ako napríklad v súvislosti s migračnou krízou.

Susko pripomenul, že v programovom vyhlásení vlády sa zaviazali, že sa budú snažiť zabezpečiť humanizáciu prostredia v ústavoch na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody. Pôvodné, predpokladané náklady na výstavbu nového ústavu boli podľa jeho slov okolo 55 miliónov eur.

VIDEO 

Robert Kaliňák o prerokovaných bodoch po výjazdovom rokovaní vlády (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

"Predpokladáme, že tie žiaľbohu náklady budú dramaticky vyššie. Ale pokiaľ by vyšlo z tejto štúdie uskutočniteľnosti, že by to bolo možné a efektívne robiť práve formou PPP projektu - formou verejno-súkromného partnerstva, tak si myslím, že by sme to vedeli aj ekonomicky aj finančne zvládnuť," doplnil.

Viac o téme: Ministerstvo spravodlivostiRimavská Sobotaústav na výkon trestuBoris Susko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu