Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Pokračuje súdny proces s Róbertom Lališom: Ide o kauzu mafiánskych vrážd

Róbert Lališ
Róbert Lališ (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje súdny proces v kauze mafiánskych vrážd, kde čelí obžalobe Róbert Lališ, považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov. Predvolaní sú viacerí svedkovia vrátane matky zavraždeného Romana Deáka. Keďže bola určená náhradná členka senátu, opätovne sa ešte pred výsluchom svedkov číta obžaloba.

Hlavné pojednávanie bolo krátko po jeho otvorení na nevyhnutný čas prerušené. Dôvodom je nahlásená bombová hrozba. Pôvodne bol Róbert Lališ v roku 2018 odsúdený na doživotie spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Najvyšší súd v závere marca Róbertovi Lališovi doživotie zrušil. Svoje rozhodnutie zdôvodnil zistením porušenia zákona v neprospech obvineného. Stíhaný je vo väzbe, vinu odmieta.

archívne video

Verejné zasadnutie s odsúdeným Mikulášom Černákom je odročené na 2. mája (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Obžaloba súvisí s vraždami z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: MafiaVraždyKauzaSúd Róbert Lališ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu