Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Maďarská aliancia si má po neúspechu v eurovoľbách voliť nové vedenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Drozd)

BRATISLAVA - Maďarská aliancia považuje výsledok sobotňajších (8. 6.) volieb do Európskeho parlamentu (EP) za neúspech. Vzhľadom na to si bude 28. septembra na kongrese voliť nové vedenie vrátane republikového predsedníctva strany. Informovala o tom hovorkyňa strany Évi Pálinkás.

"Napriek tomu, že sme percentuálne dosiahli lepší výsledok, získali sme menej hlasov ako v prvom kole prezidentských volieb. Keďže sa nám nepodarilo osloviť dostatočný počet maďarských voličov a účasť na juhu Slovenska bola nižšia ako vo zvyšku krajiny a opäť veľa voličov odovzdalo svoj hlas slovenským stranám, nebola dosiahnutá hranica piatich percent," skonštatovala strana a poďakovala sa za získané hlasy voličov.

archívne video

Prezident Policajného zboru Ľ. Solák: Po analýze látka, ktorá sa našla vo volebnom okrsku v Palárikove obsahovala škrob, kypriaci prášok a vanilkový puding (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Maďarská aliancia získala vo voľbách 3,88 percenta hlasov voličov, čo jej nestačilo na mandát v EP. Víťazom eurovolieb na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov. Nasledovali Smer-SD (24,76 percenta), Republika (12,53 percenta), Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta).

Viac o téme: EurovoľbyNové vedenieMaďarskoMaďarská aliancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu