Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Trpký osud 11-ročnej Vanesky pokračuje! Prišla o oboch rodičov: Pomôcť sa jej rozhodol aj legendárny pretekár

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Vilo Rozboril)

KEŽMAROK - Len 11-ročná Vaneska prišla v priebehu jedného roka o oboch rodičov. Otec spadol ešte minulý rok z rebríka a jej mama tento rok podľahla zákernej chorobe. Trpký osud však naďalej pokračuje. Malé dievčatko sa rozhodol adoptovať jej strýko, ktorý sám má 7 detí. Ľudia sa preto spojili a rozhodli sa im pomôcť. Do zbierky sa zapojí aj legendárny motocyklový pretekár.

Tragický osud rodičov Martiny a Petra drása srdce. Martina sa vo svojich 27 rokoch dozvedela hrôzostrašnú diagnózu a stala sa onkologickou pacientkou. Vaneska mala vtedy len 2 roky. Úbohú ženu čakala náročná operácia hrubého čreva, pri ktorej museli časť odobrať. "Keď som bola u doktorky, spýtali sa ma, či mám deti. Povedala som, že áno, dvojročné. Spýtala som sa, prečo. Povedali mi: Buďte rada, že ste ju stihli. Vtedy mi zistili, že mám nádor veľký ako pingpongová loptička," so slzami v očiach povedala Martina pred pár mesiacmi v relácii v Siedmom nebi.

S bojom so zákernou chorobou jej po celý čas pomáhal jej milujúci manžel Peter. Rakovina neustále postupovala a Martina nakoniec skončila na vozíku. Po niekoľkých rokoch ťažkého boja s chorobou prišla ešte tvrdšia rana osudu. Peter minulý rok v apríli vyšiel na rebrík, aby namaľoval strop. Náhle však dostal epileptický záchvat a spadol z rebríka dôsledkom čoho mu praskla lebka. Poraneného muža si všimli až susedia, ktorí okamžite zavolali pomoc. Peter napokon zraneniam podľahol. 

Vaneska prišla aj o mamu

O Vanesku sa tak ťažko chorá Martina musela postarať sama. O rok po smrti otca však úbohé dievčatko prišlo aj o ňu. Martina podľahla zákernej chorobe tento rok v apríli. "Mama Martinka podľahla ťažkej chorobe. A z dcéry Vanesky sa stala úplná sirota. Martina, odpočívaj v pokoji, bola si dobrým človekom a skvelou mamou. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. A samozrejme zisťujeme všetko v súvislosti s malou Vaneskou a ak to bude potrebné a žiadúce, sme pripravení pomôcť,” informoval o jej úmrtí koncom apríla známy moderátor relácie V siedmom nebi Vilo Rozboril.

Trpký osud 11-ročnej Vanesky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Vilo Rozboril)

Vaneskin trpký osud však ani zďaleka neskončil. 11-ročného dievčatka sa podľa dostupných informácií ujal jej strýko, ktorý sám vychováva 7 detí v bytovke v Kežmarku. Dobrí ľudia sa im preto rozhodli pomôcť. Už túto sobotu 8.6. 2024 sa koná v obci Jasenie pri Brezne Motostretnutie, ktoré bude venované práve 11-ročnej Vaneske. "Pripravili sme pre návštevníkov zadarmo guľáš(hovädzí, držkový aj divinový), pečené buchty, štrúdle a iné. Taktiež bude zadarmo pitný nealko režim! Pre Vanesku tam bude zbierka, kde bude možnosť prispieť dobrovoľne. Vaneska aj s jej  adoptívnou rodinou príde a všetko sa odovzdá jej," informovali organizátori.

Podporiť ju príde aj slovenská motocyklová pretekárska legenda Štefan Svitko, ktorý bude dražiť svoj posledný dres z Really Dakar, aby tak pomohol úbohému dievčatku. "Ahojte. Tak mám pre vás prosbu. Pred pár dňami sa mi ozvali motorkári zo stredného Slovenska, ktorí organizujú Motostretnutie pre 11-ročnú Vanesku. Tej minulý rok spadol otec z rebríka a umrel. Jej príbeh ste mohli vidieť aj v Siedmom nebi. Ostala bývať sama s maminou, ktorá bola onkologickou pacientkou a bohužiaľ tento rok v apríli umrela. Takže Vaneska ostala sirotou. Adoptoval si ju jej strýko, ktorý má sám 7 detí a bývajú v bytovke v Kežmarku. Ostal mi jeden posledný dres, z posledného Dakaru. Takže chcel by som ho vydražiť na Motostretnutí a všetky peniažky dať Vaneske," prihovoril sa svojim sledovateľom na sociálnej sieti a zverejnil číslo účtu strýka, ktorý sa o Vanesku stará. Číslo účtu na jej strýka: SK76 5600 0000 0097 9153 5001

Viac o téme: StretnutieSirotaMotorkáriVaneska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu