Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Pripravte sa! Polícia bude vykonávať zvýšené kontroly nákladných vozidiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Polícia bude od pondelka vykonávať zvýšený dohľad a kontrolu nákladných vozidiel a jazdných súprav. Cieľom kontrol je zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky a zabezpečiť dodržiavanie predpisov vodičmi týchto vozidiel. Informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Kontroly sa uskutočnia predovšetkým na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy, v okolí cestných hraničných priechodov, pri vstupe na územie Slovenskej republiky alebo pred výstupom zo Slovenskej republiky," uviedol Hájek.

archívne video

Žena sa v Revúcej viezla na streche auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Priblížil, že kontroly budú zamerané na technický stav vozidiel, ako je napríklad kontrola bŕzd, svetiel či pneumatík, tiež na dokumentáciu a povolenia, vrátane overenia platnosti vodičských preukazov, povolení a tachografov. Ďalej sa plánuje kontrolovať dodržiavanie pravidiel cestnej premávky či zákaz požitia alkoholu a iných návykových látok a nerešpektovanie dopravného značenia a zariadení.

"Budeme spolupracovať s inšpektorátom práce, ktorý bude poskytovať súčinnosť pri kontrolách zameraných na dodržiavanie sociálnej legislatívy," ozrejmil hovorca. Zároveň vyzval všetkých vodičov nákladných vozidiel na dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Podobné kontroly podľa neho môžu vodiči očakávať aj v najbližšom období. "Policajti sa budú pri kontrolách zameriavať postupne na všetkých účastníkov cestnej premávky," doplnil.

Viac o téme: PremávkaDohľadKontrola Polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu