Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Šofér kamiónu, ktorý usmrtil dvoch hasičov, sa postavil pred súd: Pamätá si údajne iba okamih nárazu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Matúš Šutaj Eštok)

TRENČÍN - V súvislosti s pondelkovou tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 pri Hornej Strede obvinil policajný vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom vodiča kamiónu z prečinov usmrtenia a ublíženia na zdraví. 40-ročný Mariusz z Poľska strávil v policajnej cele 4 dni. V piatok ho eskortovali na Okresný súd v Trenčíne.

Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Nehoda si vyžiadala životy dvoch hasičov, jedna osoba utrpela ťažké, ďalšia osoba ľahšie zranenia. Prokuratúra žiadala, aby bol vodič kamiónu stíhaný vo väzbe na Slovensku. Pojednávanie trvalo podľa informácii TV JOJ viac ako tri hodiny.

„Sudca prepustil obvineného na slobodu zo zadržania, nevzal obvineného do väzby," informovala prokurátorka okresnej prokuratúry Trenčín. Presné príčiny a okolnosti tragickej udalosti sú naďalej v štádiu vyšetrovania. "Zo strany prokuratúry bola žiadaná aj úteková aj preventívna väzba, sudca pre prípravné konanie sa nestotožnil s návrhom a preto zo strany prokuratúry bola podaná sťažnosť. Väzba bola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka," doplnila prokurátorka.

Pri nehode na D1 neďaleko Hornej Stredy zahynuli dvaja hasiči
Zobraziť galériu (2)
Pri nehode na D1 neďaleko Hornej Stredy zahynuli dvaja hasiči  (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Údajne dostal mikrospánok

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok počas týždňa naznačil, že jednou z možných príčin tragédie bolo to, že sa vodič dostatočne nevenoval riadeniu vozidla. Apeloval preto na zvýšenú pozornosť, zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel pri šoférovaní.

Obvinený muž mal na súde poprieť, že by v čase zrážky manipuloval s mobilným telefónom. Pred sudcom plakal a vinu priznal. Pamätá si vraj iba okamih nárazu. Údajne mal dostať mikrospánok.

Viac o téme: HasičiKamiónPoliakHorná streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu