Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Najsmutnejšie dni: Hasiči sa pripravujú na poslednú rozlúčku s Lukášom (†27) a Mariánom (†43)

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba, Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

NOVÉ MESTO - Povedia im posledné zbohom. Životy dvoch profesionálnych hasičov Lukáša a Mariána vyhasli v pondelok počas tragickej nehody na diaľnici D1. Obaja boli privolaní k horiacemu autu a o pár chvíľ do nich vpáli kamión. Rodina, kamaráti, známi aj kolegovia sa s nimi rozlúčia na začiatku budúceho týždňa.

Hasiči Lukáš (†27) a Marián (†43) boli v pondelok privolaní k zásahu na diaľnici D1 pri obci Horná Streda, kde sa vznietilo auto. Počas zásahu do nich zo zadu vpálil poľský kamión a obaja pri tragickej nehode zomreli. Mladší Lukáš bol príslušníkom Hasičského a záchranného zboru takmer tri roky. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční v pondelok 3. júna o 15:00 h. v Dome smútku v Trenčianskych Stankovciach.

Najsmutnejšie dni: Hasiči sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

43-ročný Marián pôsobil na OR HaZZ v Novom Meste nad Váhom od roku 2007. Posledná rozlúčka s ním sa uskutoční o deň neskôr, v utorok 4. júna o 15:00 h. v Dome smútku v Trenčianskych Bohuslaviciach so svätou omšou v kaplnke o 14:00 h. Smútočné oznámenia zverejnili hasiči na sociálnej sieti.

Najsmutnejšie dni: Hasiči sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

"Sme síce profesionáli, ale v prvom rade sme ľudia. Ľudia, ktorí si pri pohľade na utrpenie iného uvedomujú, že sa to môže stať každému jednému z nás. Súcitíme s tými, ktorým pomáhame. Často máme zovreté hrdlo aj napriek tomu, že sa snažíme na celú situáciu pozerať s nadhľadom a rozvahou. Tragédie však občas zasiahnu aj nás, hasičov. Tá včerajšia zasiahla rodiny a blízkych našich zosnulých kolegov a rovnako tak celý Hasičský a záchranný zbor, ktorý prišiel o svojich dvoch skvelých príslušníkov a priateľov. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, príbuzným, priateľom a kolegom. Táto udalosť je pre nás obrovskou ranou a nenahraditeľnou stratou, " napísali hasiči po nehode s obrovským žiaľom na sociálnej sieti.

Polícia začala trestné stíhanie

Vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví. "Muži vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Druhé vozidlo hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky. Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu. Prítomný bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Na miesto udalosti sa dostavil aj minister vnútra SR, prezident PZ a prezident Hasičského a záchranného zboru," informovali o tom príslušníci polície na sociálnej sieti.

Najsmutnejšie dni: Hasiči sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Matúš Šutaj Eštok)

40-ročného vodiča kamiónu vyšetrovateľ Policajného zboru zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia. "Jeho dychová skúška bola negatívna. U zadržaného bol vykonaný odber biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok. Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," dodala polícia.

Viac o téme: NehodaHasičiKamiónHorná streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu