Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúci incident: Podozrivá osoba mierila so zbraňou na dom, v ktorom sa mal zdržiavať Peter Pellegrini!

Na snímke kamerový záznam počas tlačového brífingu Policajného zboru SR k štvrtkovému incidentu pred domom zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Na snímke kamerový záznam počas tlačového brífingu Policajného zboru SR k štvrtkovému incidentu pred domom zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v Bratislave (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Pri dome, v ktorom sa má zdržiavať novozvolený prezident Peter Pellegrini, zachytili kamery vo štvrtok popoludní podozrivú osobu v žltom tričku a s čiernou kuklou na hlave. Osoba sedela na zadnom sedadle auta a v ruke držala krátku guľovú zbraň čiernej farby, pričom cez otvorené okno mierila na bydlisko chránenej osoby.

O incidente informuje Pluska, ktorá má predmetné video k dispozícii. Incident sa odohral len dva týždne po atentáte na premiéra Roberta Fica. Kamery zachytili osobné motorové vozidlo bielej farby značky BMW X6 vo štvrtok 30. mája o 16:10 v mieste bydliska Petra Pellegriniho na ul. Priehradná v mestskej časti Vrakuňa. Daná osoba na záberoch drží v ruke krátku guľovú zbraň nezistenej značky čiernej farby, ktorou mierila von cez otvorené okno v smere na bydlisko chránenej osoby.

Oficiálnym majiteľom domu vo Vrakuni je poslanec a člen predsedníctva Hlasu Peter Náhlik z Trnavy. Peter Pellegrini však už počas prezidentskej kandidatúry potvrdil, že vilu s veľkou záhradou z času na čas využíva.

Na snímke kamerový záznam počas tlačového brífingu Policajného zboru SR k štvrtkovému incidentu pred domom zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v Bratislave
Zobraziť galériu (3)
Na snímke kamerový záznam počas tlačového brífingu Policajného zboru SR k štvrtkovému incidentu pred domom zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v Bratislave  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Mieriť malo dieťa

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odsúdil štvrtkový incident pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane. Incident zachytila bezpečnostná kamera. Polícia sa už prípadom zaoberá, páchateľa stotožnili. Minister o tom informoval na piatkovom tlačovom brífingu.

Matúš Šutaj Eštok k aktuálnej bezpečnostnej situácii (Zdroj: Facebook/Matúš Šutaj Eštok)

"Mohlo sa pokojne stať, že otvorené okno a zbraň v ruke vyhodnotia príslušníci úradu na ochranu ústavných činiteľov alebo policajné zložky ako bezpečnostnú hrozbu. A pri jednom zlom pohybe človeka, ktorý si nasadí kuklu a zoberie do rúk či zbraň alebo atrapu zbrane, sa situácia mohla ozaj skončiť tragicky," upozornil minister s tým, že muž tak riskoval život vlastného dieťaťa. Poukázal na zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Minister opätovne vyzval na zmiernenie napätia a sebareflexiu všetkých, ktorí formujú verejnú mienku. Odmietol tiež schvaľovanie trestného činu či nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. Momentálne polícia rieši vyše 50 prípadov. Tvrdý postup avizuje aj naďalej.

Viac o téme: Peter PellegriniVrakuňaMuž so zbraňou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu