Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

PRIESKUM Ficov Smer-SSD stále na vrchole, PS tesne za ním! Matovič mimo parlamentu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ramon Leško, Pixabay)

BRATISLAVA – Víťazom je stále Smer-SSD. Ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici mája, vyhrala by ich strana premiéra Roberta Fica so ziskom 21,8 percenta hlasov. Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 20,8 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 17,2 percenta hlasov. Prieskum sa konal ešte pred atentátom z 15. mája.

archívne video 

Tlačová konferencia vládnych predstaviteľov po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prieskum realizovala agentúra AKO pre TV JOJ24. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 7,3 percenta hlasov. SaS by mala 6,7 percenta. Hranicu zvoliteľnosti by prekročila aj SNS s 5,2 percentami hlasov a Republika s 5,1 percentami. Naopak, pred bránami parlamentu by zostala koalícia strán Slovensko (bývalé OĽaNO), Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 4,7 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán by na postup potrebovala aspoň sedem percent.

PRIESKUM Ficov Smer-SSD stále
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

Do parlamentu by sa nedostali ani Aliancia (3,9 percenta), Demokrati (3,6 percenta) či Sme rodina (3,1 percenta). Ostatné strany mali podľa prieskumu menej ako 1 percento hlasov.

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 39 kresiel, PS 37 a Hlas-SD 31. S 13 poslancami by v NR SR bolo KDH a SaS s 12 poslancami. SNS a Republika by mali po deväť kresiel. Prieskum sa realizoval od 7. do 14. mája na vzorke 1000 respondentov.

Viac o téme: PrieskumPreferenciePolitické stranyAKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu