Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Krajské zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja odsúdilo atentát na predsedu vlády

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

TRENČÍN - Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v pondelok prijalo uznesenie odsudzujúce atentát na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Návrh uznesenia ako doplňujúci bod mimoriadneho zasadnutia navrhol predseda TSK Jaroslav Baška.

archívne video

Stav premiéra je naďalej vážny, nemocnica bude o stave informovať na sociálnych sieťach, tvrdí Dolinková (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

"Zastupiteľstvo TSK odsudzuje atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý je bezprecedentným neprijateľným útokom na demokratické zriadenie Slovenskej republiky a riadnu činnosť jej ústavných orgánov a vyvrcholením nenávistných negatívnych nálad v spoločnosti, pričom takýto čin v novodobej histórii našej krajiny nemá obdobu," uvádza sa v uznesení.

Zastupiteľstvo TSK takisto vyzvalo volených zástupcov na všetkých úrovniach verejného života a občanov k upokojeniu spoločenskej situácie, návratu k slušnej a civilizovanej komunikácii a k hodnotám, ktoré ako národ dlhodobo uznávame. Predsedovi vlády Ficovi praje Zastupiteľstvo TSK veľa síl, energie a čo najskoršie uzdravenie.

Viac o téme: StreľbaAtentátRobert FicoTSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu