Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Michal Šimečka ocenil výzvu prezidentky a Petra Pellegriniho na zmierenie spoločnosti

Michal Šimečka Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu a líder opozičného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka ocenil výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej a jej nástupcu Petra Pellegriniho na zmierenie spoločnosti. Ich spoločné vyhlásenie v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) považuje za silné politické gesto.

VIDEO Prezidentka SR Zuzana Čaputová prichádza na Úrad vlády SR v spojitosti s atentátom na Roberta Fica

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prichádza na Úrad vlády SR v spojitosti s atentátom na Roberta Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Atentát na premiéra je útokom na demokraciu. Zo všetkého najviac teraz potrebujeme ukončiť špirálu útokov a obviňovania sa. Musíme k tomu prispieť každý svojím dielom, ako politici aj ako občania," poznamenal.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šimečka pripomenul, že v reakcii na stredajší (15. 5.) útok na premiéra v Handlovej pozastavilo hnutie kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu. "Poskytujeme plnú súčinnosť a spoluprácu politickým partnerom pre upokojenie situácie na Slovensku," dodal.

Prezidentka a jej nástupca vo štvrtok informovali, že do Prezidentského paláca pozvú lídrov všetkých parlamentných politických strán. Chcú tak podľa vlastných slov upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Vyzvali tiež všetky strany, aby načas prerušili alebo výrazne utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami.

Viac o téme: StreľbaAtentátRobert FicoPeter PellegriniZuzana ČaputováMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu