Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

KDH vyhlásilo veľkú vojnu drogám: VIDEO Automaty v nákupákoch ohrozujú naše deti

predseda KDH Milan Majerský
predseda KDH Milan Majerský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zlá legislatíva umožňuje, že na Slovensku sa s vedomím štátu predávajú drogy vo verejne prístupných automatoch, pričom zákony pred nimi neochraňujú ani deti. Štát sa však namiesto toho, aby okamžite zasiahol, na to iba nečinne prizerá. Žiadame preto vládu bezodkladne navrhnúť zmenu zákona, aby nedochádzalo k takémuto ohrozeniu občanov vrátane mladistvých. Vyhlásilo to Kresťanskodemokratické hnutie ako reakciu na medializované informácie o legálnom predaji návykových látok cez verejné automaty.

Má ísť o látky typu HHC a rovnako ako pri všetkých ostatných drogách a látkach, ktoré sa pravidelne užívajú, aj tu môže vzniknúť závislosť. Zakúpiť na Slovensku sa má dať v podobe sušených HHC kvetov na niekoľkých miestach v automatoch v rámci nákupných centier.

Archívne video: Rozhovor s novou posilou KDH Dávidom Skokanom, expertom na šport a cestovný ruch 

Sexi hokejový reprezentant Skokan mieri do parlamentu: Ako dostať peniaze do športu a prečo si vybral KDH?! (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

Automaty pritom neoverujú vek a predajcovia i výrobcovia sa prísnym potravinárskym reguláciám legálne vyhýbajú informáciou na obale, že produkty sú určené na zberateľské účely a nie na spaľovanie či konzumáciu. Takto sa k droge dostanú nielen dospelí, aj aj nikým nechránené deti. 

Konanie ministerstva vnútra, zdravotníctva či Slovenskej obchodnej inšpekcie je v tejto veci nedostatočné vzhľadom na nevyhovujúcu legislatívu. 

"Ako je toto možné? Aké následky pre zdravie a životy rodín a detí má tento predaj, pri ktorom štát asistuje svojou nečinnosťou? Žiadame o okamžité zmeny. Aj preto je KDH nevyhnutne potrebné v parlamente a vo vláde, aby k takýmto zlyhaniam nedochádzalo," uviedol predseda KDH Milan Majerský.

 

Viac o téme: KDHMilan MajerskýDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu