Pondelok25. november 2024, meniny má Katarína, zajtra Kornel

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred leta: Hustý hokkaido krém pripravený za pár minút, stačí vám iba pár surovín

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Osvieženie uprostred leta, najmä počas horúčav, padne vždy vhod. Táto jemná a lahodná polievka z tekvice hokkaido je hotová za pár minút a na jej prípravu budete potrebovať iba niekoľko surovín.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 ks tekvica hokkaido

4 ks zemiaky

2 ks mrkva

4 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

olivový olej

vývar/voda

smotana na šľahanie

mlieko

soľ

čierne korenie

oregano

mletý muškátový orech

chilli

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Postup

Všetku zeleninu – mrkvu, zemiaky, tekvicu hokkaido, cibuľu a cesnak si očistíme. Zemiaky, hokkaido a mrkvu si nakrájame na podobne veľké kúsky.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Cesnak a cibuľu si nasekáme na drobno a smažíme na olivovom oleji. Keď začne cibuľa a cesnak chytať zlatistú farbu, pridáme nakrájanú zeleninu a trošku opečieme.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Suroviny osolíme a okoreníme čiernym korením. So soľou však opatrne, ak na varenie budete používať vývar. Ak nemáte po ruke vývar a použijete vodu, nebojte sa použiť dostatok soli.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Pridáme cca liter až 1,5 litra vývaru alebo vody. Dbajte na to, aby boli všetky suroviny ponorené. Taktiež sa nebojte použiť dostatok vody, polievka by bola inak priveľmi hustá. Hrniec zakryjeme a necháme variť približne 20 minút, pokiaľ suroviny nezmäknú.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Keď už sú suroviny mäkké, hrniec odložíme z plameňa a mixérom poriadne rozmixujeme, aby nezostali v polievke kúsky zeleniny. Potom polievku vrátime na jemný plameň a prilejeme asi 200 ml mlieka a poriadne rozmiešame. Odporúčame pridať aj cca 100 ml smotany na šľahanie, polievka bude jemnejšia.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Polievku odstavíme z plameňa a dochutíme podľa chuti. Pridáme štipku oregana, muškátového orieška a mleté chilli. Všetky koreniny odporúčame dávať podľa osobných preferencií. Polievku poriadne premiešame, aby sa všetky chute prepojili. Môžeme servírovať. Ako bodku na záver sme použili opražené slnečnicové semienka. Prajeme dobrú chuť.

FOTORECEPT Kúsok jesene uprostred
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Archív EL)

Aké recepty v lete odporúčate vyskúšať?    

Viac o téme: ReceptPolievkaHokkaidová polievka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu