Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Medvedík zo Starých Hôr v zoo zomrel

Terezka (8) si malého medvedíka veľmi obľúbila. Jeho smrť oplakala. Zobraziť galériu (2)
Terezka (8) si malého medvedíka veľmi obľúbila. Jeho smrť oplakala. (Zdroj: Nový Čas)

BOJNICE - Príbeh medvedíka, ktorého našli v Starých Horách, má smutný koniec. Medvieďatko v bojnickej zoologickej záhrade pred niekoľkými dňami zomrelo. Prehralo ťažký boj so zápalom pľúc.

Osudným sa mu zrejme stala obyčajná zvedavosť, pre ktorú vyšlo z brlohu skôr, ako malo. Najviac ho oplakáva malá Terezka (8) zo Starých Hôr, ktorá si ho veľmi obľúbila.

Zatúlaného macka našla rodina Gajdošovcov zo Starých Hôr, ktorí sa ho hneď ujali. Dali mu najesť, napiť a veľmi rýchlo si ho obľúbili. Malého macka potom ochranári priviezli do zoologickej záhrady v Bojniciach. ,,Bol veľmi chorý, silno podchladený a mal rozsiahly zápal pľúc. Nedalo sa mu pomôcť,“ smutne hovorí Marian Krchniak z bojnickej zoo. Podľa neho medvedíka zabila jeho zvedavosť. ,,Je možné, že využil príležitosť, keď jeho mama odišla na chvíľu z brlohu. Vtedy vyšiel von a stalo sa, čo sa stalo... Zatúlal sa, vyhladol, prechladol a ochorel. V takomto stave ho našli ľudia zo Starých Hôr,“ dodáva M. Krchniak.

Medvedík bol veľmi slabý už pri prevoze do Bojníc. Napriek tomu, že ošetrovatelia robili, čo mohli, pomôcť mu už nedokázali. Správa o smrti malého medvedíka veľmi zarmútila rodinu Gajdošovcov, ktorí ho našli. Macko pred odchodom do zoo býval v rodine lesníka Martina Kovačíka. Lesníkova dcéra, malá Terezka (8), malého macka oplakala. ,,Veľmi ho ľúbila,“ povedal jej otec.

Macko si prechodný domov rýchlo zvykol.
Medvedík zo Starých Hôr
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu