Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Fico: Skládka v Pezinku nebude, kým sa nevyriešia problémy

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - S výstavbou spornej skládky v Pezinku by sa nemalo začať v najbližšom období, predpokladá to premiér Robert Fico. Po dnešnom rokovaní vlády povedal, že prípadom sa zaoberá ministerstvo životného prostredia.

"Verím, že rezort životného prostredia, najmä inšpekcia životného prostredia, prijme v najbližších dňoch rozhodnutie, ktoré znemožní akékoľvek začatie výstavby v tejto lokalite až dovtedy, pokiaľ definitívne všetky sporné právne otázky nebudú vyriešené," vyhlásil na dnešnej tlačovej besede Fico.

Proti skládke v Pezinku sú občania, aktivisti, ale aj opozícia. Premiér Robert Fico minulý týždeň v stredu povedal, že za protestmi proti skládke môže byť vydieranie. Primátor mesta Pezinok Oliver Solga odmietol Ficove obvinenia. Nesúhlasil s Ficovými tvrdeniami, že verejné zhromaždenia proti plánovej skládke v Pezinku boli namierené proti vláde. Napokon v pondelok dal premiér aktivistom prísľub, že požiada ministra životného prostredia, aby preskúmal všetky možnosti, ktorými by bolo možné zrušiť rozhodnutie umožňujúce okamžite začať výstavbu skládky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu