Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Obvinený z bankovej lúpeže: Ušiel cez záchodové okno!

16. 1. 2008: 16.30 hod. - Útek cez úzke okno z nemocnice na Kramároch (prvé okno zľava na prízemí), kde obvineného z bankovej lúpeže previezli na vyšetrenie. Zobraziť galériu (4)
16. 1. 2008: 16.30 hod. - Útek cez úzke okno z nemocnice na Kramároch (prvé okno zľava na prízemí), kde obvineného z bankovej lúpeže previezli na vyšetrenie.

BRATISLAVA - Policajti hlavného mesta dva dni bezúspešne pátrali po Romanovi Červenkovi (26). Muža zatkli a obvinili z bankovej lúpeže. Polícii však tvrdil, že má zdravotné problémy.

Dal sa teda odviezť na ošetrenie do nemocnice na Kramároch v Bratislave. Nepozorným policajtom však odtiaľ zdrhol cez úzke záchodové okno. Mužom zákona, ktorí odvážneho obvineného neustrážili, hrozí za frašku postih!

Policajti v noci na včera rozbehli kvôli Romanovi Červenkovi rozsiahlu pátraciu akciu. „Je obvinený z prvej tohoročnej bankovej lúpeže v Bratislave-Rači. Pod hrozbou použitia zbrane žiadal 3. januára v banke peniaze,“ informovala Tatiana Kurucová z krajskej polície. Zamestnankyňa (23) pobočky VÚB mu zo strachu dala takmer 170-tisíc Sk.

„Neverím, že Roman má tú lúpež na svedomí. Bol síce vo väzení za drobné lúpeže, ale to bolo pred siedmimi rokmi, keď bol ešte zlý. Odvtedy sa veľmi zmenil. V osudný večer síce bol mimo domu, ale po návrate sa jeho správanie nijako nezmenilo. Pri podnikaní máme, ako mnohí iní, problémy s uhrádzaním účtov. Nevšimla som si, že by do firmy alebo domácnosti prispel väčšou sumou,“ povedala Romanova priateľka. Polícia kontruje.

„Máme dostatok dôkazov, že páchateľom lúpeže je práve obvinený Roman Červenka,“ tvrdí zástupca krajského policajného riaditeľa Robert Matlon. Podozrivého Červenku zatkli policajti v stredu predpoludním v reštaurácii v bratislavskej Rači.

„Bol veľmi smutný, keď s nimi odchádzal,“ dodala priateľka. Po obvinení z bankovej lúpeže Roman Červenka tvrdil, že má zdravotné problémy a požiadal o ošetrenie v nemocnici pre podozrenie na zápal slepého čreva. Po niekoľko hodín trvajúcom ošetrení požiadal dvojicu policajtov, ktorí ho strážili, aby mohol ísť na záchod. Využil moment, keď jeden z policajtov išiel po výsledky jeho vyšetrenia a podaril sa mu husársky kúsok! Ušiel cez prízemné záchodové okno úzke len 30 cm. Od tej chvíle akoby sa do zeme prepadol!

Počas trojhodinovej nevídanej policajnej akcie v hlavnom meste na viacerých miestach v stredu večer skolabovala doprava. Pre kontrolu posádok áut sa vytvorili niekoľkokilometrové dopravné zápchy. Pred domami, v ktorých bývajú rodičia Romana Červenku a jeho priateľka, hliadkovali policajti.

Podľa zdroja Nového Času dvojicu policajtov, ktorá nezvládla stráženie obvineného z ozbrojenej bankovej lúpeže, čaká postih. „Predpokladám, že im o 15 percent znížia plat na tri mesiace,“ vraví policajný expert.


16. 1. 2008 - 11.00 hod.: Zatknutie Romana Červenku v reštaurácii v bratislavskej Rači.

Obvinený z bankovej lúpeže:
Zobraziť galériu (4)


16. 1. 2008 - 16.30 – 20.00 hod. - Rozsiahla policajná akcia v celej Bratislave, pre ktorú skolabovala doprava, bola neúspešná.

Obvinený z bankovej lúpeže:
Zobraziť galériu (4)


O najznámejších hľadaných Slovákoch si prečítate v zajtrajšom Novom Čase.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu