Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Pohotovosti cez sviatky: Zistili sme, ako fungujú

Rodičia malej pacientky Nelky Šajbanovej (4) boli s ošetrením spokojní. „Nikdy dlho nečakáme,“ povedali.
Rodičia malej pacientky Nelky Šajbanovej (4) boli s ošetrením spokojní. „Nikdy dlho nečakáme,“ povedali. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Cez vianočné sviatky slovenské pohotovosti zažili nával chorých ľudí, ktorí hodiny čakali na vyšetrenie. Nový Čas preto zisťoval, či sa minulý víkend už situácia oproti náporu na Štedrý deň zlepšila.

Čakáreň bratislavskej detskej pohotovosti bola v čase, keď sme mapovali situáciu, prázdna. Ťažkú situáciu však doktori priznávajú. „Obvodní lekári si berú dovolenky a nápor na pohotovosti narastá práve medzi sviatkami. Dokonca k nám chodia aj z Malaciek, Senca a Pezinka,“ uviedla doktorka na detskej pohotovosti.

Lekári košickej detskej pohotovosti sa cez víkend nenudili. Pacienti čakali na ošetrenie do 30 minút. „Služba je naozaj rušná, v podstate sme sa nezastavili. Prevažovali najmä virózy dýchacích ciest, bolesti brucha a aj problémy s ušami,“ uviedla lekárka Zoja Olašinová.

Rušno bolo aj na pohotovosti banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. „Chodievame na pohotovosť často, vždy nás však rýchlo vybavia,“ povedala Daniela Šajbanová. Jej dcéra Nela (4) mala problémy s uškami. Aj tu pacienti čakali na ošetrenie približne pol hodiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu