Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Agresívni otcovia nezaháľali ani počas sviatkov

(Zdroj: SITA)

ŽILINA - Vianočné sviatky v niektorých slovenských rodinách neboli pokojné a ani šťastné. V žilinskom kraji zaznamenali policajti dva prípady, keď počas sviatočných dní vyčíňali podgurážení a agresívni otcovia rodín.

Nie najšťastnejší Štedrý večer mala staršia žena z obce Skalité v okrese Čadca. Namiesto pokojného sviatočného posedenia ju čakali vyhrážky od manžela. "Opitý 60-ročný muž sa jej slovne vyhrážal zabitím pištoľou alebo nožom. Jeho slovné útoky prerástli do rozbíjania fliaš od piva. Podnapitému mužovi sa podarilo jednou fľašou rozbiť i kuchynské dvere. Syn manželov musel nakoniec privolať políciu," uviedla Ingrid Jančulová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Ako ďalej uviedla, podgurážený muž sa len nedávno vrátil z výkonu trestu za rovnaký trestný čin. "Vyšetrovateľ ho už obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený je vo väzbe," informovala Jančulová.

Alkohol sa podpísal aj pod správanie sa 45-ročného muža z obce Babín okres Námestovo. V utorok dopoludnia, na Prvý sviatok vianočný, bezdôvodne napadol svojho 20-ročného syna. "Chytil ho za sveter pod krkom a zo zásuvky sa snažil vybrať kuchynský nôž. Napokon syna pustil a svoj hnev obrátil proti 16-ročnej dcére, ktorej sa vyhrážal zabitím. V rozčúlení sa muž zahnal stoličkou po oboch súrodencoch," informovala Jančulová. Dievčina zo strachu o život privolala policajtov. Tí agresívneho muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Babínčana obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania a podal návrh na jeho vzatie do väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu