Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Začala sa lyžovačka na Skalnatom plese

Aneta (27) a Marcin (27) z Katowic sa tešili vianočnej lyžovačke v Lomnickom sedle.
Aneta (27) a Marcin (27) z Katowic sa tešili vianočnej lyžovačke v Lomnickom sedle.

VYSOKÉ TATRY - Nadšenci alpského lyžovania jasajú! Na najvyššie položenej a zároveň najatraktívnejšej zjazdovke na Slovensku(1 773 m n. m.) sa začalo lyžovať práve na Vianoce. Lyžovačke na Skalnatom plese sa potešili takmer dve stovky lyžiarov z Čiech, Slovenska a Poľska.

Inverzné počasie vylákalo cez vianočné sviatky do Vysokých Tatier hlavne lyžiarov. Najvyššie položená a zároveň najatraktívnejšia zjazdovka na Slovensku sa v prvý deň lyžovania tešila dvom stovkám lyžiarov a snoubordistov.

Podľa vlekára Martina Boržeckého by takéto niečo pred desiatimi rokmi nebolo možné. "Sneh sme museli navážať ratrakmi, ktoré boli zavesené na lane, aby sa nezahrabali do nového snehu. Dnešná technika je dokonalejšia. Lyžice nahrnuli sneh len do stredu svahu, kde sa teraz lyžuje," prezradil. Zimné radovánky si užívali lyžiari zväčša z Poľska, Česka a Slovenska.

"Na lepšom kopci som nikdy v živote nelyžoval. Som rád, že sa im to podarilo spustiť ešte cez Vianoce," pochvaľujú si strmý svah Marcin (27) a Aneta (27) z Katowic. V Lomnickom sedle je nateraz krásna lyžovačka. Prognózy vlekárov sú však na ďalšie dni dosť pesimistické. "Ak nenasneží, po sviatkoch je tu v sedle po lyžovačke," myslí si Boržecký. Na Skalnatom plese je meter snehu a teplota cez deň +1 °Celzia.

Cenník lístkov:

dospelí - 690 Sk
seniori (nad 60 rokov) - 550 Sk
deti od 7 do 12 rokov - 480 Sk

Podmienky na lyžovanie >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu