Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Nitra sa nevyhla bitke ani počas Vianoc

(Zdroj: SITA)

NITRA - Násilnosti, ktorým v posledných mesiacoch čelila Nitra, sa mestu nevyhli ani počas vianočných sviatkov. Približne hodinu po polnoci z pondelka na utorok sa tam totiž strhla ďalšia bitka, informovala ČTK policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nedávne útoky v tomto krajskom meste s približne 85.000 obyvateľmi vyvolali diskusiu o údajnom náraste prejavov neznášanlivosti a extrémizmu. Zatiaľ posledný zaznamenaný incident sa podľa Čuhákovej stal na Novozámockej ulici. V jej blízkosti stojí aj podnik Stará pekáreň, pred ktorým začiatkom októbra zbili dvaja muži hudobníkov z českej skupiny The Fialky.

"Polícia prípad prešetruje ako trestný čin výtržníctva," povedala o bitke z utorkového skorého rána Čuháková. Počet ľudí, ktorí sa do bitky zapojili, ani rozsah prípadných zranení zatiaľ nezverejnila.

Z výtržníctva obvinili vyšetrovatelia už skôr aj skupinu ľudí, ktorí v polovici októbra napadli študentov pred nitrianskym Starým divadlom. Zranením flautistu českej skupiny Votchi sa skončil zas policajný zásah v nitrianskom podniku Naozzay začiatkom novembra.

Širšiu pozornosť pútal prípad študentky Hedvigy Malinovej, ktorú údajne vlani zbila v Nitre dvojica holohlavých mužov za to, že hovorila na ulici po maďarsky. Za útoky na členov skupiny The Fialky a študentov pred Starým divadlom boli podľa mimovládnej organizácie Ľudia proti rasizmu zodpovední pravicoví extrémisti. Polícia tieto tvrdenia odmietla.

Vianoce sa neobišli bez tragédií ani v iných slovenských mestách. Dvaja ľudia zomreli pri autonehode v Bratislave, pri Komárne zrazil a usmrtil vlak staršiu ženu a v Prievidzi a Revúcej našli ľudia po Štedrom dni telá dvoch mužov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu