Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Prišla ozajstná zima!

Novozámočanky študujúce v Bratislave náhle ochladenie zaskočilo.
Novozámočanky študujúce v Bratislave náhle ochladenie zaskočilo. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Pripravte si šály a rukavice! V najbližších dňoch budeme opäť drkotať zubami. Zdá sa, že pravá zima ešte len začína. Najchladnejšie bolo v piatok, cez víkend má ešte prituhnúť. Čoskoro sa však znovu oteplí.

Cez víkend má snežiť a fúkať silný vietor. Teploty majú klesnúť až do deviatich stupňov pod nulou. Fúkať bude silný vietor, v nárazoch až 12 metrov za sekundu. Snehové prehánky budú pokračovať aj v nedeľu, teplota klesne až na 9 stupňov pod nulu.

„Ochladenie spôsobil studený arktický vzduch, ktorý sa prehnal naším územím. V sobotu nastane tlaková níž, takže bude snežiť, a to aj v nížinách. Oblačnosť ustúpi až začiatkom budúceho týždňa pri teplote 3 stupne Celzia,“ uviedla Miriam Jarošová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Proti mrazu a fujavici sa vyzbrojila aj Hanka Schreierová (26) z Bratislavy: „Zimy sa nebojím, teplo obliekam nielen seba, ale aj môjho psíka. Cez víkend budem v Londýne, kde je teraz teplejšie než u nás,“ povedala.

Oteplí sa začiatkom budúceho týždňa. V nížinách preto bude hmlisto, na kopcoch slnečno. Pri malej oblačnosti teploty stúpnu do 3 stupňov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu