Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Počas silvestrovských osláv v Bratislave budú opäť kontrolovať vstupy

BRATISLAVA - Počas tohtoročných silvestrovských osláv v Bratislave budú čakať návštevníkov opäť kontrolované vstupy do centra mesta.

Do jednotlivých zón zábavy sa môžu dostať iba cez vstupy z ulíc Michalská, Ventúrska, Mostová, Gorkého, Jesenského, Laurinská a Františkánska od budovy Hlavnej pošty. Preventívne kontroly budú pri vstupoch od 19:00. Organizátori osláv upozorňujú, aby si ľudia nenosili so sebou do mesta sklenené fľaše, kovové a drevené tyče a pyrotechnické prvky.

"Na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí budú podávať občerstvenie i varené víno, punč či grog. Víno a pivo nebude. Občerstvenia aj nápojov však bude dostatok, ľudia si ho z domu nosiť nemusia," povedal na dnešnej tlačovej besede vedúci marketingu a komunikácie bratislavského magistrátu Milan Vajda.

Do centra mesta sa ľudia nedostanú cez uzávery na Kostolnej a Uršulínskej ulici. Blokované vstupy pre obsluhu a technické zázemie programu budú navyše na Klobučníckej a Nedbalovej ulici, na Radničnej ulici a na Primaciálnom námestí. Zákaz vjazdu bude platiť od 15:00 do 4:00 nasledujúceho dňa.

Počas silvestrovských osláv sa zmení aj organizácia dopravy. Autá sa do centra nedostanú v pondelok 31. decembra od 9:00 do utorka 1. januára do 3:00 ráno. Vozidlá, ktoré budú v tomto čase parkovať v zóne, budú odtiahnuté. Pešia zóna bude pre zásobovanie uzatvorená od 15:00 do ranných hodín nasledujúceho dňa. Pre individuálnu dopravu bude nábrežie od Nového mosta po Šafárikovo námestie uzatvorená od 23:00 do 01:30. Prístup do garáží hotela Carlton bude možný cez Kúpeľnú a Palackého ulicu.

Zmeny v organizácii sa dotknú aj MHD. Od večera pondelka 31. decembra až do 3:00 nasledujúceho dňa bude uzatvorená Mostová ulica, električková doprava bude z tohto úseku vylúčená. Električky nebudú od 23:00 na Silvestra premávať ani po Rázusovom a Vajanského nábreží, premávka bude obnovená až nasledujúci deň podľa cestovných poriadkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu