Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Ďalší politik s kelňou!

Minister si vyskúšal, čo znamená pracovať rukami.
Minister si vyskúšal, čo znamená pracovať rukami.

TOMÁŠOV - Z ministra robotník! Teplučkú kanceláriu a kvalitné kreslo vymenil Marián Janušek (47) za kelňu, maltu a tehly.

Minister výstavby sa totiž netradičným spôsobom rozhodol poukázať na nedostatočný počet robotníkov v stavebníctve. Podľa vzoru Jána Ľuptáka zobral Janušek do ruky kelňu a počas pracovného času sa hral na murára.

Janušekov rezort podľa denníka Pravda zabezpečil do roku 2013 zákazky firme blízkej jeho straníckemu šéfovi Jánovi Slotovi. Nemal by minister namiesto práce na stavbe riešiť dôležitejšie problémy? „Čo je to dôležitejšia vec? Všetko je v poriadku, všetko je v rámci zákona,“ vyhlásil Janušek. Minister sa pre prácu rukami rozhodol preto, aby spopularizoval slovenské stavebníctvo.

„Mrzí ma, že odborné učilištia stavebné majú problémy. Rodičia radšej dávajú deti na gymnáziá. Stavebníctvo je krásna vec, hlavne na konci, keď sa budova odovzdáva,“ povedal Novému Času minister cez pracovnú prestávku. Obzeral sa po pive, lebo naň mal chuť, no majiteľ stavebnej firmy mu alkohol na stavbe rázne zatrhol. Po tvrdej „makačke“ si dal minister aspoň sprchu a ponáhľal sa späť na úrad. Zaujímalo nás, či na stavbe robil počas svojho voľna? „V rámci pracovnej doby. U mňa je to voľno také všelijaké, aj tak musím byť stále na telefóne,“ zdôvodnil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu