Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Rožňava predáva majetok za facku

Ziskový Dom služieb v Rožňave chce mesto predať.
Ziskový Dom služieb v Rožňave chce mesto predať.

ROŽŇAVA - Poslanci v Rožňave rozpredávajú mestský majetok doslova za facku. Zbaviť sa chcú nielen ziskového Domu služieb, ale súhlasili aj s predajom dvoch pozemkov hlboko pod cenu.

Namiesto 1 200 korún za m² sa uspokojili s polovičnou cenou. „Niečo nie je v poriadku. Predaj Domu služieb nemá logiku. Namiesto toho, aby mesto zo zisku budovu opravilo, zbavuje sa jej,“ vraví Štefan Boroš, jeden z podnájomníkov Domu služieb, ktorý je aj iniciátorom petície proti predaju. Primátor Vladislav Laciak priznal, že znalecké posudky na ďalšie predávané pozemky pri benzínke a autobusovej stanici sú výrazne vyššie, ako suma, za ktorú ich mesto chcelo predať.

„Je otázne, či sú za vyššiu cenu vôbec predajné. Pozemok pri benzínke je totiž v ponuke už asi dva roky a nik oň neprejavil záujem ani za 500 korún,“ uviedol primátor. Kritike však podrobil aj poslancov. Tí najprv súhlasili s rozpočtom mesta, ktorý už zahŕňal aj príjem z týchto pozemkov priamym predajom, no potom od toho odskočili. Laciak však dodal, že po posledných skúsenostiach už uprednostnia len formu aukcií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu